חיפוש

מתכון לדנבר קאט – נתח בשר משובח שחובה להכיר

מתכון לדנבר קאט

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, חברים חובבי אוכל! היום, בואו נצלול לעולם הסטייק עם מתכון פנטסטי של דנבר קאט. ה-Denver Cut, הידוע גם בשם דנבר סטייק, הוא שם יחסית לא מוכר בעולם הבשר, אבל הוא הופך במהרה לאהוב בקרב חובבי הסטייקים. זה מגיע מהחלק הלא מנוצל של הצ'אק (החלק העליון של הפרה) וכתוצאה מכך סטייק רך, טעים ומשויש במקצת. זה כמו למצוא אוצר נסתר בקטע של צ'אק בקר!

מתכון זה מושלם לכ-4 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחת ערב משפחתית או מפגש קטן עם חברים. תזדקק לשעה אחת להכנה ולבישול. לגבי קושי, הייתי שם את זה על בינוני – זה הכל על ניהול החום והתזמון.

איך להכין סטייק דנבר קאט משובח – הרכיבים

  • סטייקים דנבר חתוכים (עובי של כ-2.5 ס"מ) – 4 חתיכות
  • שמן זית – 2 כפות
  • רוזמרין טרי – 2 ענפים
  • טימין טרי – 2 ענפים
  • שיני שום, טחונות – 4
  • מלח ים – לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
  • 2 כפות מרגרינה או שמן צמחי (מי שלא מפקיד על כשרות יכול להשתמש גם בחמאה)
  1. שלבים להכנת סטייק חתך דנבר מושלם:
    הכנה: ראשית, הניחו לסטייקים לנוח בטמפרטורת החדר כ-20 דקות לפני הבישול. זה עוזר לבישול אחיד.
  2. תיבול הסטייק: שפשפו כל סטייק בשמן זית, ולאחר מכן מתבלים בנדיבות במלח ופלפל. לחץ שום טחון, רוזמרין ותימין על הסטייקים כדי להחדיר בהם טעם.
  3. בישול הסטייק: מחממים מחבת (רצוי ברזל יצוק) על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהם חמים, מניחים את הסטייקים במחבת. לגימור בינוני-רייר, מבשלים כל צד כ-4-5 דקות. התאם את הזמן אם אתה מעדיף רמת עשייה אחרת.
  4. הוספת טעם נוסף: בדקה האחרונה של הבישול מוסיפים מרגרינה או שמן צמחי למחבת. הטו מעט את המחבת וכף את השומן המומס על הסטייקים שוב ושוב. תהליך זה, המכונה ביס, מוסיף טעם ועושר מדהימים.
  5. מנוחה: לאחר הבישול נותנים לסטייקים לנוח כ-5-10 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שהופך כל ביס לעסיסי.

יתרונות תזונתיים:
דנבר קאט לא רק טעים; הוא גם עמוס ביתרונות תזונתיים. זהו מקור נהדר לחלבון, חיוני לבניית שרירים ותיקון. הסטייק מכיל גם ויטמינים כמו B12, המועילים לבריאות המוח, ומינרלים כמו אבץ וברזל.

חלופות מתכון:
למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, הקפידו שהבשר יהיה בעל כשרות והשתמשו במרגרינה במקום בחמאה.
אם אתה מצמצם בבשר אדום, נסה את המתכון הזה עם פטריות פורטובלו עבות כחלופה צמחונית.

טיפים לשלמות:
השתמש במדחום בשר כדי לבדוק את מידת העשייה; שואפים לכ-52-55 מעלות צלזיוס עבור מדיום-ריר.
אל תדלג על החלק המנוחה; זה חיוני לסטייק עסיסי.
אתם מוזמנים להתנסות בעשבי תיבול ותבלינים שונים לפי טעמכם.

הצעות הגשה:
הגישו את הסטייק המענג הזה עם תוספת של ירקות צלויים, סלט פשוט או פירה שמנת.

הנה לך! מתכון פשוט אך מתוחכם לסטייק דנבר קאט שבטוח ירשים. זכור, בישול הוא הכל על ניסוי וליהנות, אז שנה את המתכון כדי להפוך אותו לשלך. תפוס את הסינר שלך ובוא נתחיל לבשל

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות