חיפוש

מתכון לכרוב סיני מוקפץ עם רוטב דגים – טעם גן עדן

סלט כרוב לבן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

הפעם אנחנו עם מתכון מיוחד במינו – כרוב סיני עם רוטב דגים. כפי שאולי ניחשתם – זהו מנה עם השראה גדולה מהמזרח הרחוק. המנה הזו פשוטה להכנה ומפוצצת בטעם.

איך להכין כרוב סיני מוקפץ ברוטב דגים – הרכיבים

  • 1 כרוב סיני בינוניי
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 3-4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כוס מרק עוף או ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום ובצל ירוק קצוץ לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מפרידים את עלי הכרוב וחותכים אותם לחתיכות בגודל ביס. הקפידו לשטוף אותם היטב ולתת להם להתנקז במסננת.
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הדגים, רוטב הסויה, הסוכר ומרק העוף או הירקות. לְהַפְרִישׁ.
  3. מחממים את השמן הצמחי בווק גדול או במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הטחון ומטגנים תוך ערבוב כ-30 שניות או עד שהוא ריח.
  4. הוסף את הכרוב הסיני המוכן לווק או למחבת. מטגנים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהכרוב מתחיל לנבול והופך לירוק תוסס.
  5. יוצקים את הרוטב המוכן על הכרוב. ממשיכים להקפיץ עוד 2-3 דקות, מוודאים שהכרוב מצופה באופן אחיד ברוטב. הכרוב צריך להיות רך אך עדיין מעט פריך.
  6. טועמים את המוקפצים ומתקנים את התיבול במלח ופלפל לפי הצורך. חשוב לזכור כי רוטב הדגים ורוטב סויה יכולים להיות מלוחים, אז היזהר עם מלח נוסף.
  7. אם רוצים, מקשטים את הכרוב הסיני המוקפץ בשומשום ובצל ירוק קצוץ לתוספת טעם והצגה.
  8. מעבירים את המנה לצלחת הגשה ומגישים אותה חמה כתוספת מענגת או כמנה ירקות בריאה. זה משתלב היטב עם אורז מאודה או אטריות.

מתכון כרוב סיני מוקפץ זה משלב את הטריות של כרוב נאפה עם הטעמים המלוחים והמעט מתוקים של רוטב הדגים והשום. זו מנה קלה ומהירה, גם טעימה וגם מזינה. בתיאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות