דרגו את המתכון
ציפי פיחוביץ מלמדת אותנו איך להכין מתכון ללזניה חלבית עם בשמל.
אז מה בעצם צריך בכדי להכין מתכון ללזניה חלבית עם בשמל?
- הפסטה:
- 200 ג' אטריות רחבות פשוטות (חצי חבילה)
- 2 כף שמן זית
- תערובת גבינות וביצים:
- 2 ביצים
- 2 גביעי גבינת קוטג'
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק
- רוטב העגבניות
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- ½ כוס מים
- 2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
- גבינה צהובה
- 2 כוסות / 200 ג' גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)
- רוטב בשאמל כציפוי עליון
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- 1/6 כוס קמח
- 1 כוס חלב
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה:
- מגוון אפשרויות להכנה מראש:
- ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור.
- ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה.
- ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה.
- האטריות:
- לבשל לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
- לערבב עם שמן זית, למניעת הידבקות .
- תערובת גבינות וביצים:
- לבחוש את כל המצרכים.
רוטב עגבניות: - לבחוש את כל המצרכים.
- הגבינה הצהובה .
- לרסק גס בפומפייה.
- רוטב בשאמל כציפוי עליון :
- להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה.
- להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה.
- להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק.
- להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה, ללא גושים .
- להוסיף גבינה צהובה בבחישה.
- לתקן טעמים.
- הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ :
- מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / 1 כוס גבינה מגוררת .
- ושוב – מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / שכבה עליונה – רוטב בשאמל.
- האפייה :
- לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום.
ההגשה: - להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם .
סרטון עם מתכון ללזניה חלבית עם בשמל של חן במטבח: