חיפוש

מתכון ללזניה חלבית עם בשמל -מתכון קל

מתכון ללזניה חלבית עם בשמל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ציפי פיחוביץ מלמדת אותנו איך להכין מתכון ללזניה חלבית עם בשמל.

אז מה בעצם צריך בכדי להכין מתכון ללזניה חלבית עם בשמל?

  •  הפסטה:
  • 200 ג' אטריות רחבות פשוטות (חצי חבילה)
  • 2 כף שמן זית
  • תערובת גבינות וביצים:
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי גבינת קוטג'
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק
  • רוטב העגבניות
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • ½ כוס מים
  • 2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש
  • גבינה צהובה
  • 2 כוסות / 200 ג' גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)
  • רוטב בשאמל כציפוי עליון
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
  • 1/6 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כפית מלח דק

אופן הכנה:

  • מגוון אפשרויות להכנה מראש:
  • ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור.
  • ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה.
  • ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה.
  • האטריות:
  • לבשל לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
  • לערבב עם שמן זית, למניעת הידבקות .
  • תערובת גבינות וביצים:
  • לבחוש את כל המצרכים.

    רוטב עגבניות:
  • לבחוש את כל המצרכים.
  • הגבינה הצהובה .
  • לרסק גס בפומפייה.
  • רוטב בשאמל כציפוי עליון :
  • להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה.
  • להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה.
  • להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק.
  • להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה, ללא גושים .
  • להוסיף גבינה צהובה בבחישה.
  • לתקן טעמים.
  • הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ :
  • מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / 1 כוס גבינה מגוררת .
  • ושוב – מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב העגבניות / שכבה עליונה – רוטב בשאמל.
  • האפייה :
  • לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום.

    ההגשה:
  • להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם .

סרטון עם מתכון ללזניה חלבית עם בשמל של חן במטבח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות