מתכון ללחם נורבגי שאתם חייבים להכין
עוד מתכון מוצלח ממטבחו של ברק סבח.
אחרי שתכינו את הלחם הזה כבר לא תרצו לקנות לחם בסופר.
לחם מורכב גם מקמח חיטה מלאה וגם מקמח רגיל.
מומלץ להשתמש במשקל ביתי על מנת להגיע לתוצאה טובה ואחידה.
כמוכן מומלץ לקנות תבנית לחם על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר.
נכון לינואר 2023 מחיר של תבנית לחם קטנה עולה באזור ה-70 ש"ח ואילו הגדולה היא באזור ה-120 ש"ח
ניתן למצוא תבניות לחם בחנויות המתמחות באפיה.
במידה ואתם משתמשים במשקל ביתי לשקול 500 גרם מים למתכון.
אני השתמשתי בתבנית לחם עם מכסה אך ניתן להשתמש בתבנית פתוחה
מצרכים:
400 גרם קמח לבן (3 כוסות פחות כף)
400 גרם קמח חיטה מלאה(3 כוסות פחות כף)
2 כפות סוכר
8 גרם שמרים (כפית וחצי)
500 מ"ל מים (2 כוסות אוניברסאליות +כף)
2 כפיות מלח
50 גרם שמן קנולה (3.5 כפות)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
זטילה – לחם כורדי מושלם
לחם שום מתכון קל ומטריף
לחם גרוזיני לשבת – לחם גיאורגי
מתכון נוסף ללחם חיטה מלאה:
אופן הכנה:
1. בקערה קטנה שמים את השמרים,2 כפות סוכר וכוס מים ושמים בצד למשך 10-15 דקות עד אשר השמרים תוססים.
2. שמים בקערה את הקמח חיטה מלא ביחד עם הקמח הלבן,מוסיפים את תערובת השמרים שהכנו,מערבים מעט, מוסיפים את השמן,מלח ומוסיפים בהדרגה את שאר המים וללוש ידנית במשך 15 דקות או לחלופין לשים במיקסר עם וו לישה במהירות הכי נמוכה למשך 8 דקות עד אשר מתקבל בצק אחיד.
3. מתפיחים את הבצק למשך שעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
4. לאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק ע"י לישה קלה ומתפיחים למשך 20-30 דקות נוספות.
5. לאחר התפיחה הנוספת מחלקים את הבצק ל או 3 חלקים שווים(בהתאם לגודל הרצוי,בתמונה זה בצק שחולק ל-3) ,משטחים את הבצק בעזרת מערוך, ומגלגלים לצורת לחם ושמים בתבנית לחם או בתבנית אינגליש קייק בגודל מתאים ושמים לתפיחה נוספת של 20-30 דקות.
6. לאחר תפיחה נוספת משפריצים מעט מים על כל כיכר לחם (ניתן להבריש את המים באמצעות מברשת) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות או עד אשר הלחם מקבל צבע יפה,מומלץ אחרי חצי שעה להוציא מהתבנית את הלחם ולשים את הלחם בתנור ל-3 דקות נוספות.
7. לאחר שהלחם מוכן להניח מעל רשת מוגבהת או לשים בתבנית הפוך על מנת לתת ללחם להתקרר.