חיפוש

מתכון למדליוני פילה בקר מדהימים כמו במסעדת שף

מתכון למדליוני פילה בקר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מדליוני פילה בקר הם תענוג קולינרי, הידוע ברוך ובטעמם העסיסי. מתכון זה מציג את איכות הפרימיום של פילה בקר על ידי צריבה לשלמות והגשתו עם רוטב מענג. הנה איך להכין את מנת מדליוני פילה בקר האלגנטית הזו.

איך להכין מדליוני פילה בשר בקר – הרכיבים

עבור מדליוני פילה בקר:

  • 2 מדליוני פילה בקר (כ-150-200 גרם כל אחד)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • כמה ענפי רוזמרין טרי או טימין (לא חובה)

לרוטב:

  • 200 מ"ל יין אדום
  • 100 מ"ל מרק בקר
  • 1 שאלוט, קצוץ דק
  • 1 זמן שית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שלבים:

  1. מתחילים בהבאת מדליוני פילה בקר לטמפרטורת החדר. זה מבטיח בישול אחיד.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מתבלים את מדליוני פילה הבקר בנדיבות במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
  4. מחממים מחבת או מחבת חסינת תנור על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם אך לא מעשן.
  5. מוסיפים בזהירות את מדליוני פילה הבקר המתובלים למחבת החמה. צורבים אותם כ-2-3 דקות מכל צד עד שהם מפתחים קרום חום-זהוב.
  6. אם משתמשים, מוסיפים שום טחון וענפי רוזמרין או טימין טריים למחבת במהלך הדקה האחרונה של הצריבה לקבלת טעם נוסף.
  7. מעבירים את המחבת עם מדליוני פילה הבקר הצרובים לתנור שחומם מראש. צולים אותם כ-5-7 דקות עבור מדיום-רייר, או התאם את הזמן לרמת העשייה הרצויה.
  8. מוציאים את מדליוני פילה הבקר מהתנור ומעבירים אותם לצלחת. מכסים אותם בצורה רופפת בנייר כסף ונותנים להם לנוח בזמן הכנת הרוטב.
  9. באותה מחבת ששימשה לצריבה את בשר הבקר, מוסיפים את השאלוט הקצוץ דק. מטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא הופך שקוף.
  10. יוצקים פנימה את היין האדום ומרק הבקר. מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל עד שהיא מצטמצמת בחצי, תוך ערבוב מדי פעם.
  11. מערבבים פנימה את השמן ומתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  12. לאחר שהרוטב הסמיך ומבריק, מסירים אותו מהאש.
  13. מצלחים את מדליוני פילה הבקר ומטפטפים עליהם את רוטב הפחתת היין האדום.
  14. הגישו את מדליוני פילה הבקר שלכם חמים, בליווי תוספות לבחירתכם כמו ירקות צלויים או פירה שמנת.

מדליוני פילה בקר הם פינוק אמיתי, והמתכון הזה מוציא מהם את המיטב. בשר הבקר הצרוב בצורה מושלמת, בשילוב עם רוטב צמצום יין אדום עשיר, יוצר חווית אוכל יוקרתית. תיהנו מהמנה האלגנטית הזו לאירוע מיוחד או בכל פעם שאתם חושקים בארוחת גורמה בבית!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות