חיפוש

מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין

מתכון לממרח טופו זה מחליף משחק עבור אלה המחפשים אלטרנטיבה טעימה, רב-תכליתית ומודעת לבריאות לממרחים מסורתיים. מתכון זה, שמקורו בלב המטבח הצמחי, משלב את הטוב הקרמי של הטופו עם פרץ של טעם מעשבי תיבול ותבלינים שונים. בין אם אתה טבעוני מנוסה או פשוט מחפש לשלב אפשרויות נוספות על בסיס צמחי בתזונה שלך, הממרח הזה בטוח ישביע את בלוטות הטעם שלך תוך מתן שפע של יתרונות תזונתיים.

רכיבים:

  • 1 גוש (כ-400 גרם) טופו יציב, מסונן
  • 2 כפות שמרים תזונתיים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו פטרוזיליה או עירית) לקישוט

 

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לאלה הנמנעים ממרכיבים מסוימים, אל תהסס להתאים אישית את המתכון כך שיתאים להעדפות התזונתיות שלך. אתה יכול להחליף את אבקת השום והבצל בשום ושמן זית מושבע בבצל לקבלת טעם עדין יותר. בנוסף, אתה יכול להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים את הטעם לטעמך. לאפשרות ללא גלוטן, ודא שהמרכיבים מאושרים ללא גלוטן, ודלג על הקישוט האופציונלי במידת הצורך.

יתרונות תזונתיים:

  • ממרח הטופו הזה מכיל אגרוף תזונתי! טופו הוא מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת עבור צמחונים וטבעונים כאחד. 
  • בנוסף, טופו עשיר בחומצות אמינו חיוניות, ברזל, סידן ומיקרו-נוטריינטים אחרים, המקדמים בריאות ורווחה כללית. 
  • הכללת שמרים תזונתיים מוסיפה טעם גבינתי תוך מתן דחיפה של ויטמיני B, מה שהופך את הממרח הזה לא רק לטעים אלא גם למועיל לייצור אנרגיה ולתפקוד העצבים.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-1 1/2 כוסות ממרח טופו ולוקח בערך 15 דקות להכנה, מה שהופך אותו למושלם עבור חטיף מהיר או לשימוש כממרח לכריכים, עטיפות או קרקרים.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לשפים מתחילים וותיקים כאחד. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, כל אחד יכול להקציף את ממרח הטופו הזה בקלות.

טיפים לשיפור:

  • כדי לשפר את הטעם של ממרח הטופו הזה, שקול להשרות את הטופו מראש בתערובת של רוטב סויה, שום ומיץ לימון לתוספת עומק. 
  • אתה יכול גם להתאים את עקביות הממרח על ידי הוספת שפריץ מים או ציר ירקות אם תרצה. 
  • לקבלת מרקם קרמי יותר, מערבבים את החומרים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. 
  • בנוסף, מקרר את הממרח לכמה שעות לפני ההגשה מאפשר לטעמים להתמזג יחד, וכתוצאה מכך תוצר סופי טעים ומגובש יותר.

תהנה להתנסות בשילובי טעמים שונים והצעות הגשה כדי להפוך את הטופו הזה לממרח את מנת החתימה שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות