חיפוש

מתכון לממרח לימון כבוש טוניסאי (טעים ברמות הקשות ביותר)

ממרח לימון כבוש מדהים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

ממרח לימון כבוש תוניסאי, הידוע גם בשם "חלם מ'צ'רמלה", הוא תבלין רב טעם ורב-תכליתי המושרש עמוק במטבח התוניסאי. 

ממרח חריף זה נעשה על ידי שימור לימונים בתערובת של תבלינים ארומטיים, עשבי תיבול ושמן זית, וכתוצאה מכך פרץ טעם תוסס שכבש את בלוטות הטעם במשך דורות. 

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות ממרח לימון כבוש טוניסאי

  1. פרופיל טעמים ייחודי: ממרח זה מציע תערובת ייחודית של טעמים חמצמצים, מלוחים וארומטיים שיכולים לרומם כל מנה.
  2. מתכון רב תכליתי: זה יכול לשמש כתבלין, מרינדה או מטבל למגוון רחב של מנות, כולל בשרים על האש, דגים, ירקות וקוסקוס.
  3. מרכיבים בריאים: הממרח עשיר בחומרים מזינים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותו לתוספת מזינה לארוחות שלכם.
  4. ללא חומרים משמרים: כשהוא תוצרת בית, הוא אינו מכיל חומרים משמרים מלאכותיים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה יותר בהשוואה לתבלינים שנרכשו בחנות.
  5. חוויה תרבותית: ניסיון של מעדן תוניסאי מסורתי זה מאפשר לכם לחקור את המורשת הקולינרית העשירה של צפון אפריקה.
  6. חיי מדף ארוכים: לאחר ההכנה, ניתן לאחסן את הממרח הזה במשך חודשים, ולספק פרץ של טעם תוניסאי בכל פעם שתזדקקו לו.
  7. קל להתאמה אישית: אתם יכולים להתאים את רמת החריפות והחמיצות כדי להתאים לטעם שלכם.
  8. הרשימו את האורחים שלכם: הגיש אותו במפגשים כדי להפתיע את החברים והמשפחה שלכם עם ממרח ייחודי ואקזוטי.
  9. ניהול משקל: הטעמים החזקים שלו יכולים לעזור להפחית את הצורך בתוספת מלח או תבלינים לא בריאים.
  10. בריא ללב: שמן הזית בממרח זה הוא מקור לשומנים בריאים, שעשוי לתרום לבריאות הלב.
  • כמות: מתכון זה מניב בערך 1 כוס ממרח לימון כבוש תוניסאי.
  • זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל זמן כבישה)
  • דרגת קושי: בינונית

איך להכין ממרח לימון כבוש טוניסאי?

רכיבים:

  • 4-5 לימונים גדולים
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנת ממרח לימון כבוש טוניסאי

  1. מכינים את הלימונים: שוטפים ומקרצפים את הלימונים היטב.
  2. חותכים כל לימון לרבעים, משאירים אותם מחוברים בקצה הגבעול, ויוצרים צורת "פרח".
  3. מסירים את כל הגרעינים מהלימונים.
  4. מתבלים את הלימונים: מערבבים בקערה שום טחון, כמון טחון, פפריקה, פלפל קאיין, מלח ופלפל שחור.
  5. ממלאים בזהירות כל לימון בתערובת התבלינים הזו, מוודאים שהם מצופים היטב.
  6. מניחים את הלימונים המתובלים היטב בצנצנת זכוכית או בכלי אטום.
  7. מדוואים שהלימונים ארוזים היטב כדי למזער אוויר.
  8. יוצקים שמן זית כתית מעולה על הלימונים הממולאים עד שהם שקועים במלואם.
  9. אוטמים היטב את הצנצנת או המיכל.
  10. מאחסנים את הצנצנת במקום קריר וחשוך למשך שבועיים לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג. 
  11. לאחר הכנה, תוכלו להשתמש בממרח הלימון הכבוש התוניסאי כתבלין למאכלים שונים.
  12. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה לפני ההגשה לתוספת רעננות וצבע.

יתרונות תזונתיים:

ממרח לימון כבוש תוניסאי עשיר בחומרים מזינים:

  • לימונים מספקים ויטמין C ונוגדי חמצון.
  • שמן זית מציע שומנים חד בלתי רוויים בריאים.
  • שום ידוע ביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו, כולל תמיכה חיסונית.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

לחלופה כשרה יש לוודא כי כל המרכיבים שנעשה בהם שימוש בעלי תעודת כשרות 

טיפים לשיפורהמתכון  

  • התאימו את רמת החריפות לפי העדפותיכם על ידי הוספת פלפל קאיין פחות או יותר.
  • התנסו עם תבלינים שונים, כמו כוסברה או כורכום, לקבלת וריאציות טעם ייחודיות.
  • השתמשו בלימונים משומרים בסלטים, טאג'ינים או כריכים לפרץ נוסף של טעם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות