חיפוש

מתכון למפרום אמיתי של תומר תומס

מתכון למפרום של תומר תומס
מתכון למפרום של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון למפרום אמיתי של תומר תומס

מצרכים:
קמח (יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן)
3 כפות פרורי לחם
חצי קילו בשר מספר 2 (חלק לבקש מהקצב לטחון וחלק לקצוץ ידנית עם סכין)
5 תפוחי אדמה
צרור פטרוזיליה
3-4 בצלים
מלח
פפריקה
חררט(תערובת תבלינים טריפוליטאית או ניתם במקום להשתמש בקינמון וכמון או אגוז מוסקט וגינג'ר)
פלפל שחור
4-5 שיני שום
3 ביצים
רסק עגבניות
שמן לטיגון
קערת מים קרים עם כף מלח
חצי כפית סוכר

.

אופן הכנה:
מתחילים בהכנת תערובת הבשר:
1. קוצצים את הבשר עם הסכין( את החלק הלא טחון,שמים בקערה ומוסיפים את הבשר הטחון.
2. קוצצים את הבצלים ומוסיפים לקערה עם הבשר.
3. קוצצית את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת הבשר.
4. מוסיפים 3 ביצים לתערובת הבשר וחצי כפית מלח, כפית פפריקה, 2 כפיות חררט, 3 כפות פירורי לחם ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

עוברים לתפוחי האדמה:
1. פורסים את תפוח האדמה כפי שהודגם בסרטון.
2. שמים את תפוחי האדמה בקערת המים עם המלח ומשאירים 20-30 דקות לריכוך תפוח האדמה.

מתחילים בהכנת הרוטב:
1. שמים סיר רחב( סוטאז) על הגז ומתחילים לחמם,מוסיפים חצי כוס של שמן ו3 כפות גדולות של רסק עגבניות.
2. קוצצים את השום ובצל אחד , ומוסיפים לסיר קודם כל את הבצל הקצוץ ולאחר מכן את השום ומטגנים קלות עד ההרסק משנה את הצבע.
3. מוסיפים חצי כפית סוכר ו- 2 כפות פפריקה וממשיכים בטיגון.
4. מוסיפים לסיר כפית וחצי חררט,חצי כפית של פלפל שחור וממשיכים בטיגון גל.
5. מוסיפים לסיר רבע ליטר מים חמים ונותנים להתבשל.

מתחילים במילוי תפוחי האדמה:
1. מוציאים את תפוחי האדמה מהקערה ומייבשים במגבת.
2. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר כפי שמודגם בסרטון.
3. מחממים מחבת עם שמן שישמש לטיגון המפרום.

ציפוי המפרום:
1. שמים בקערה 3 ביצים וכף רסק עגבניות,מעט מלח,מעט פלפל שחור ומערבבים היטב ובקערה נפרדת שמים קמח שישמש לציפוי.
2. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בקמח טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
3. ומסדרים את קציצות המפרום בסיר של הרוטב מוסיפים מים חמים עד לכיסוי כמעט מלא של קציצות המפרום ומוסיפים מלח לפי הטעם(בערך חצי כפית).
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה רצוי שעתיים
5. לקראת סוף הבישול קוצצים פטרוזיליה ושמים בסיר וסוחטים מעל לימון שלם ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות