דרגו את המתכון

 

מקורו בלב המטבח המזרח תיכוני, חטיף חומוס פריך זה הוא פינוק טעים ומזין שצבר פופולריות ברחבי העולם. חומוס צלוי זה, הידוע בכינויו "לבלבי" במזרח התיכון, מתהדר בתערובת תבלינים מושלמת, ומציע קראנצ'יות מענגת בכל ביס. בין אם אתם מארחים ערב סרטים, מחפשים חטיף ארוז בחלבונים או סתם מספקים את התשוקה הזו של אמצע אחר הצהריים, המתכון הזה סיכסך אתכם.

 

רשימת רכיבים:

 2 קופסאות (400 גרם כל אחת) חומוס, מרוקנים ושטופים

 2 כפות שמן זית

 1 כפית כמון טחון

 1 כפית פפריקה מעושנת

 1/2 כפית אבקת שום

 1/2 כפית אבקת בצל

 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים להעדפת התבלינים)

 מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מייבשים את החומוס בעזרת מגבת מטבח כדי להסיר עודפי לחות.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את גרגירי החומוס, שמן הזית, הכמון, הפפריקה המעושנת, אבקת השום, אבקת הבצל, פלפל הקאיין, המלח והפלפל. מערבבים עד שהחומוס מצופה באופן אחיד בתערובת התבלינים הטעימה.
  4. מורחים את גרגירי החומוס המתובלים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות או עד שהחומוס מקבל חום זהוב ופריך. מנערים את המחבת או מערבבים את החומוס באמצע לצלייה אחידה.
  6. לאחר הכנתם מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.

 

יתרונות תזונתיים:

כמות:

מתכון זה להכנת 4 חטיפים.

זמן הכנה:

כ-45 דקות כולל זמן הכנה ואפייה.

רמת קושי:

קל.  מתאים לבשלנים מתחילים. זה פשוט כמו לזרוק מרכיבים יחד ולתת לתנור לעשות את העבודה!

חלופות למתכונים:

טיפים לשיפור:

שיטות בישול:

עכשיו, התכוננו להתענג על הקראנץ' שאי אפשר לעמוד בפניו והטעמים הנועזים של חטיף חומוס פריך זה  חטיף קל להכנה, עמוס בתזונה, ובטוח שיהפוך לאהוב במשק הבית שלכם! תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות