חיפוש

מתכון לנשנוש חטיף גרגירי חומוס פריך

מתכון לנשנוש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

מקורו בלב המטבח המזרח תיכוני, חטיף חומוס פריך זה הוא פינוק טעים ומזין שצבר פופולריות ברחבי העולם. חומוס צלוי זה, הידוע בכינויו "לבלבי" במזרח התיכון, מתהדר בתערובת תבלינים מושלמת, ומציע קראנצ'יות מענגת בכל ביס. בין אם אתם מארחים ערב סרטים, מחפשים חטיף ארוז בחלבונים או סתם מספקים את התשוקה הזו של אמצע אחר הצהריים, המתכון הזה סיכסך אתכם.

 

רשימת רכיבים:

 2 קופסאות (400 גרם כל אחת) חומוס, מרוקנים ושטופים

 2 כפות שמן זית

 1 כפית כמון טחון

 1 כפית פפריקה מעושנת

 1/2 כפית אבקת שום

 1/2 כפית אבקת בצל

 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים להעדפת התבלינים)

 מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מייבשים את החומוס בעזרת מגבת מטבח כדי להסיר עודפי לחות.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את גרגירי החומוס, שמן הזית, הכמון, הפפריקה המעושנת, אבקת השום, אבקת הבצל, פלפל הקאיין, המלח והפלפל. מערבבים עד שהחומוס מצופה באופן אחיד בתערובת התבלינים הטעימה.
  4. מורחים את גרגירי החומוס המתובלים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות או עד שהחומוס מקבל חום זהוב ופריך. מנערים את המחבת או מערבבים את החומוס באמצע לצלייה אחידה.
  6. לאחר הכנתם מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.

 

יתרונות תזונתיים:

  •  עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים
  •  ארוז במינרלים חיוניים כמו ברזל ומנגן
  •  מקור טוב לנוגדי חמצון
  •  מקדם בריאות מערכת העיכול

כמות:

מתכון זה להכנת 4 חטיפים.

זמן הכנה:

כ-45 דקות כולל זמן הכנה ואפייה.

רמת קושי:

קל.  מתאים לבשלנים מתחילים. זה פשוט כמו לזרוק מרכיבים יחד ולתת לתנור לעשות את העבודה!

חלופות למתכונים:

  •  לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות.
  •  החליפו שמן זית בשמן אבוקדו לפרופיל טעם שונה.
  •  התנסו עם תערובות תבלינים שונות כמו אבקת קארי, זעתר או צ'יליליים לקבלת וריאציות ייחודיות.
  •  שקלו להוסיף סחיטה של מיץ לימון טרי לאחר הצלייה לפרץ של טריות הדרים.

טיפים לשיפור:

  •  יש לוודא שהחומוס מיובש היטב לפני התיבול כדי להשיג פריכות מקסימלית.
  •  התאימו אישית את רמות התבלינים כך שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
  •  שומרים שאריות בכלי אטום לשמירה על פריכות.
  •  תהיו יצירתיים עם תוספות נוספות כמו פרמזן מגורר או שמרים תזונתיים לתוספת טעם.

שיטות בישול:

  • מתכון זה תוכנן במיוחד עבור צלייה בתנור, אבל אתם יכולים להתנסות עם טיגון אוויר(אייר פריי) לזמן בישול מהיר יותר או לנסות צלייה של כיריים במחבת ברזל יצוק למרקם שונה. 
  • פשוט התאימו את החום ואת זמני הבישול בהתאם.

עכשיו, התכוננו להתענג על הקראנץ' שאי אפשר לעמוד בפניו והטעמים הנועזים של חטיף חומוס פריך זה  חטיף קל להכנה, עמוס בתזונה, ובטוח שיהפוך לאהוב במשק הבית שלכם! תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות