חיפוש

מתכון סלט חסה מרענן עם אגסים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון סלט חסה מרענן עם אגסים

סלט חסה זה עם אגסים הוא כמו סימפוניה של טעמים ומרקמים הרוקדת על בלוטות הטעם שלך. זהו שילוב מענג של עלי חסה פריכים, אגסים עסיסיים ורוטב ויניגרט חריף שמפגיש הכל בהרמוניה מושלמת.

אמנם קשה לקבוע את מקורו המדויק של המתכון הזה, אבל וריאציות של סלטי פירות וחסה נהנו במשך מאות שנים על פני תרבויות שונות. מתיקות האגסים מאזנת את המרירות הקלה של החסה, ויוצרת מנה מאוזנת ומרעננת.

רכיבים:

  • 1 ראש חסה (רצוי חסה רומנית או חמאה)
  • 2 אגסים בשלים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך או שקדים קלויים (אופציונלי לתוספת קראנץ')
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה למגע קרמי)
  • עבור ההלבשה:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בשטיפה וייבוש של עלי החסה. קורעים אותם לחתיכות בגודל ביס ומניחים אותם בקערת סלט גדולה.
  2. שוטפים ופורסים את האגסים, מוציאים את הליבה והגרעינים. אתה יכול להשאיר את העור על תוספת מרקם ותזונה.
  3. אם משתמשים, קולים את האגוזים או השקדים במחבת יבשה על אש בינונית עד שהם ריחניים ומזהיבים קלות. תנו להם להתקרר לפני שמוסיפים אותם לסלט.
  4. מוסיפים לקערה עם החסה את האגסים הפרוסים.
  5. בצנצנת קטנה או קערה, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, חרדל הדיז'ון, המלח והפלפל. לנער או להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מטפטפים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את החומרים בצורה אחידה.
  7. אם משתמשים, מפזרים מעל הסלט את גבינת הפטה המפוררת והאגוזים הקלויים.
  8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים של סלט החסה הזה עם אגסים!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את הסלט הזה בקלות. החליפו את גבינת הפטה בחלופה כשרה או השמיטו אותה לחלוטין. במקום להשתמש בחומץ בלסמי, אתה יכול להחליף אותו בחומץ תפוחים לפרופיל טעם שונה.

יתרונות תזונתיים:

  • הסלט הזה הוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; זה גם עמוס בתזונה. 
  • חסה דלה בקלוריות ועתירה בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין K, ויטמין A וחומצה פולית. 
  • אגסים מוסיפים מתיקות טבעית יחד עם סיבים, ויטמין C ונוגדי חמצון. 
  • אגוזי מלך או שקדים מציעים שומנים וחלבונים בריאים, בעוד שגבינת פטה מספקת סידן וחלבון.

כמות: מתכון זה מניב 4 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת צהריים קלה או תוספת לארוחת ערב.

זמן הכנה: הכנת הסלט הזה אורכת כ-15 דקות מתחילתו ועד סופו, מה שהופך אותו לאופציה מהירה ונוחה לימים עמוסים.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לבשלנים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • כדי לשפר את הטעם של הסלט, שקול להוסיף לרוטב מעט פלפל שחור גרוס טרי או טפטוף דבש.
  • לרעננות נוספת, צנן את מרכיבי הסלט לפני ההרכבה.
  • ניסוי עם זנים שונים של אגסים לרמות משתנות של מתיקות ומרקם.
  • אם אתם מעדיפים רוטב שמנת יותר, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החרדל, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת חלקה לפני שמערבבים עם מרכיבי הסלט.
  • קליית אגוזי המלך או השקדים לפני הוספתם לסלט משפרת את טעמם האגוזי ופריכותם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות