חיפוש

מתכון לסלט חלבי טרי ותוסס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לסלט חלבי טרי ותוסס

הסלט החלבי הזה הוא פרץ של רעננות בצלחת שלך, מושלם לכל ארוחה ביום. בין אם אתם מחפשים ארוחת צהריים קלה, תוספת לארוחת ערב או חטיף מרענן, הסלט הזה סיכסה אתכם. מקורו במטבח הים תיכוני, מתכון זה משלב ירקות פריכים, גבינה שמנת ורוטב חריף לפיצוץ טעמים מענג. עמוס בחומרים מזינים ומפוצץ בטעם, הסלט הזה הוא לא רק טעים אלא גם בריא להפליא.

רכיבים:

  • 2 כוסות ירקות מעורבים (כגון תרד, ארוגולה וחסה)
  • 1 מלפפון, פרוס דק
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
  • 1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון פטרוזיליה, שמיר או בזיליקום)

עבור הרוטב:

  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

לאוכלי כשרות, פשוט וודאו שהגבינה וכל מוצרי החלב האחרים המשמשים הם כשרות. לחילופין, ניתן לוותר על הגבינה לחלוטין ולהוסיף אגוזים או זרעים קלויים לאפשרות נטולת חלב.

יתרונות תזונתיים:

  • הסלט הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים. 
  • הירוקים המעורבים מספקים סיבים, ויטמינים A, C ו-K, כמו גם חומצה פולית ואשלגן. 
  • מלפפונים מעניקים לחות ומכילים נוגדי חמצון, בעוד פלפלים עשירים בוויטמין C. 
  • עגבניות שרי עמוסות בליקופן, נוגד חמצון הידוע בתכונותיו הלוחמות בסרטן. 
  • גבינת פטה מוסיפה סידן וחלבון, בעוד זיתים תורמים שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב. 
  • שמן הזית ברוטב מספק שומנים בריאים ונוגדי חמצון.

מנות: מתכון זה משמש 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית.

זמן הכנה: זמן ההכנה לסלט זה הוא כ-15 דקות.

רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

  • כדי לשפר את הטעם של הסלט, נסה להוסיף עוף בגריל או שרימפס לקבלת חלבון נוסף.
  • התנסה עם עשבי תיבול וירקות שונים כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  • הקפידו לזרוק את הסלט עם הרוטב ממש לפני ההגשה כדי לשמור על פריכות הירוקים.
  • אפשר להכין את הרוטב מבעוד מועד ולאחסן במקרר עד לשימוש. רק תנו לו לנער היטב לפני ששופכים אותו על הסלט.
  • לתוספת מרקם, נסו לקלות את האגוזים או הזרעים לפני הוספתם לסלט.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות