חיפוש

מתכון לשקשוקת תרד – טעימה בטירוף

מתכון לשקשוקת תרד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

שקשוקה עם תרד היא טוויסט מענג למאכל המזרח תיכוני הקלאסי, המשלב את הטעמים העשירים של עגבניות, ביצים ותבלינים עם הטוב התוסס של התרד.

ארוחה דשנה ומזינה זו מושלמת לארוחת בוקר, בראנץ' או ערב, ומציעה חוויה מנחמת ומספקת לכל שעה ביום.

תוספת התרד לא רק משפרת את הערך התזונתי אלא גם מוסיפה צבע ירוק מקסים וטעם אדמתי למנה.

בין אם אתה חובב שקשוקה מסורתית או מחפש לנסות משהו חדש, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב במטבח שלך!

כמה זמן להכין שקשוקה עם תרד:

כ-30 דקות

רכיבים:

  • 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
  • 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השמיטו את הביצים או החליפו בטופו או תחליף ביצה טבעוני.
  • ודא שהתבלינים נטולי גלוטן אם מכינים גרסה ללא גלוטן.

איך מכינים שקשוקה עם תרד – השלבים:

1. פותחים את קוביות השימורים של העגבניות ומרוקנים את עודפי הנוזלים.
2. שוטפים היטב את עלי התרד במים קרים וקוצצים אותם לחתיכות בגודל ביס.
3. קוצצים דק את הבצל וקוצצים את שיני השום.
4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית.
5. מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומאדים עד לשקיפות, כ-3-4 דקות.
6. מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות עד לריח.
7. מוסיפים למחבת את הכמון הטחון, הפפריקה ופתיתי הצ'ילי (אם משתמשים). מערבבים היטב לאיחוד וצולים את התבלינים במשך 1-2 דקות.
8. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא נבול, כ-2-3 דקות.
9. יוצקים את קוביות השימורים של העגבניות למחבת ומערבבים לאיחוד עם התרד והתבלינים. מניחים לתערובת להתבשל 5-7 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
10. יוצרים בעזרת כף בארות קטנות בתערובת העגבניות-תרד לביצים.
11. פורצים ביצה אחת לכל שקע, נזהרים לא לשבור את החלמונים.
12. מכסים את המחבת ונותנים לביצים להתבשל עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים, כ-5-7 דקות.
13. לאחר שהביצים מבושלות למידת העשייה הרצויה, מסירים את המחבת מהאש.
14. מתבלים את השקשוקה במלח ופלפל לפי הטעם, ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט.
15. מגישים את השקשוקה עם לחם פריך או פיתה לארוחה טעימה ומשביעה. תיהנו מהטעמים של המנה המנחמת הזו

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות