דרגו את המתכון

מתכון לסלט תירס ופטריות מענג

הנה מתכון לסלט תירס ופטריות מענג, מפוצץ בטעם ובתזונה. הסלט הזה מושלם לארוחת צהריים קלה או כתוספת לארוחת ערב. מנה זו, שמקורה בלב המטבח מהחווה לשולחן, חוגגת את טריות התוצרת העונתית, משלבת את המתיקות של התירס עם הארציות של הפטריות ליצירת תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים 5-6 דקות עד שהן מזהיבות ורכות. מסירים מהאש ונותנים להם להתקרר מעט.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את גרעיני התירס, הפלפל האדום הקצוץ והבצל האדום הקצוץ דק.
  3. מוסיפים את הפטריות המבושלות לקערה עם הירקות.
  4. בקערה קטנה, טורפים יחד את כף שמן הזית הנותרת, חומץ בלסמי, דבש (או סירופ מייפל), מלח ופלפל להכנת הרוטב.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה או כוסברה לפני ההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בדוק אם יש סמלי אישור כשרות על מוצרים ארוזים.

כדי להפוך את הסלט הזה ללא גלוטן, ודא שהחומץ הבלסמי וכל מרכיב ארוזה אחר מאושרים ללא גלוטן.

אתה יכול להתאים אישית את הסלט הזה על ידי הוספת ירקות אחרים כגון עגבניות שרי, מלפפון או אבוקדו.

להגברת חלבון, הוסיפו עוף בגריל או קוביות טופו.

יתרונות תזונתיים:

כמות וזמן: מתכון זה משמש 4 כתוספת ולוקח כ-20 דקות להכנה.

רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים.

טיפים:

תיהנו מסלט תירס ופטריות התוסס והמזין הזה כתוספת מרעננת לארוחה שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות