מתכון לסלט תירס ופטריות מענג
הנה מתכון לסלט תירס ופטריות מענג, מפוצץ בטעם ובתזונה. הסלט הזה מושלם לארוחת צהריים קלה או כתוספת לארוחת ערב. מנה זו, שמקורה בלב המטבח מהחווה לשולחן, חוגגת את טריות התוצרת העונתית, משלבת את המתיקות של התירס עם הארציות של הפטריות ליצירת תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים.
רכיבים:
- 2 כוסות גרעיני תירס טריים (בערך 3 אגוזי תירס)
- 250 גרם פטריות פרוסות (פטריות כפתורים או כל זן שתעדיף)
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף דבש (או סירופ מייפל לחלופה טבעונית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה או כוסברה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים 1 כף שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים 5-6 דקות עד שהן מזהיבות ורכות. מסירים מהאש ונותנים להם להתקרר מעט.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את גרעיני התירס, הפלפל האדום הקצוץ והבצל האדום הקצוץ דק.
- מוסיפים את הפטריות המבושלות לקערה עם הירקות.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את כף שמן הזית הנותרת, חומץ בלסמי, דבש (או סירופ מייפל), מלח ופלפל להכנת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה או כוסברה לפני ההגשה.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בדוק אם יש סמלי אישור כשרות על מוצרים ארוזים.
כדי להפוך את הסלט הזה ללא גלוטן, ודא שהחומץ הבלסמי וכל מרכיב ארוזה אחר מאושרים ללא גלוטן.
אתה יכול להתאים אישית את הסלט הזה על ידי הוספת ירקות אחרים כגון עגבניות שרי, מלפפון או אבוקדו.
להגברת חלבון, הוסיפו עוף בגריל או קוביות טופו.
יתרונות תזונתיים:
- הסלט הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים.
- התירס מספק סיבים, ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית וויטמין C.
- פטריות עשירות בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין D וסלניום, התומכים בתפקוד החיסוני.
- פלפלים מוסיפים ויטמין C ונוגדי חמצון, בעוד שבצל תורם פלבנואידים ותרכובות גופרית שעשויות להיות להן יתרונות בריאותיים.
כמות וזמן: מתכון זה משמש 4 כתוספת ולוקח כ-20 דקות להכנה.
רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים.
טיפים:
- השתמשו במרכיבים טריים ואיכותיים לקבלת הטעם הטוב ביותר.
- אם אין תירס טרי, אפשר להשתמש בשימורים או בגרעיני תירס קפואים. רק הקפד להפשיר תירס קפוא לפני השימוש.
- אתם מוזמנים להתנסות בסוגים שונים של פטריות לטעמים ומרקמים משתנים.
- כדי להעצים את טעמן של הפטריות, ניתן להוסיף שפריץ של רוטב סויה או רוטב ווסטרשייר בזמן הבישול.
- את הסלט הזה אפשר להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר כמה שעות לפני ההגשה. רק המתן להוסיף את עשבי התיבול הטריים עד ממש לפני ההגשה כדי לשמור עליהם תוססים.
- מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר לקבלת הטעם הטוב ביותר.
תיהנו מסלט תירס ופטריות התוסס והמזין הזה כתוספת מרעננת לארוחה שלכם!