חיפוש

מתכון סלט ביצים ותפוחי אדמה- מנה קלאסית אהובה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון סלט ביצים ותפוחי אדמה- מנה קלאסית אהובה

דבר בטוח! הנה מתכון פשוט לכדור הארץ לסלט ביצים ותפוחי אדמה שהוא גם טעים וגם מזין!

סלט ביצים ותפוחי אדמה הוא מנה קלאסית האהובה על הפשטות והטעמים המענגים שלה. זהו מתכון על-זמני שעיצב פיקניקים, פינוקים ומפגשים משפחתיים במשך דורות. מקורו בהתחלות צנועות, המנה הזו התפתחה למרכיב עיקרי אהוב במטבחים רבים ברחבי העולם.

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 4 ביצים קשות, קצוצות
  • 1/2 כוס מיונז
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהרתחה של קוביות תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים עד לריכוך אך עדיין יציב, כ-10-15 דקות. מסננים ומניחים להתקרר.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מכינים את הביצים הקשות. מניחים את הביצים בסיר מים קרים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ומניחים להתבשל במשך 10 דקות. מסירים מהאש, מסננים ומצננים תחת מים זורמים קרים. מקלפים את הביצים וחותכים אותן לחתיכות בגודל ביס.
  3. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את תפוחי האדמה המבושלים, הביצים הקצוצות, המיונז, חרדל הדיז'ון, הבצל האדום הקצוץ והפטרוזיליה. מערבבים בעדינות עד שכל החומרים מצופים בצורה אחידה.
  4. מתבלים את הסלט במלח ופלפל לפי הטעם. התאימו את התיבול לפי העדפתכם.
  5. לאחר תיבול, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  6. לפני ההגשה, ערכו לסלט ערבוב אחרון ובדיקת טעימה. מתקנים תיבול במידת הצורך.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף מיונז רגיל במיונז בעל תעודת כשרות, ולדאוג שגם כל שאר המרכיבים יהיו בעלי כשרות.

יתרונות תזונתיים:

הסלט הזה לא רק טעים אלא גם תופס אגרוף מבחינת תזונה. ביצים מספקות חלבון באיכות גבוהה, ויטמינים חיוניים ומינרלים כמו ויטמין D וסלניום. תפוחי אדמה הם מקור מצוין לפחמימות מורכבות, סיבים, אשלגן וויטמין C. השילוב של מרכיבים אלו יוצר ארוחה משביעה ובריאה.

תפוקת מתכון: מתכון זה משרת 4-6 אנשים וניתן להתאים אותו בקלות למפגשים גדולים או קטנים יותר.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-20 דקות, עם 20 דקות נוספות לבישול תפוחי האדמה.

רמת קושי: מתכון זה נופל תחת הקטגוריה הקלה, מושלם עבור טבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת קראנצ'יות וטעם, אפשר לשלב בסלט קוביות סלרי או חמוצים.
  • ניסוי עם עשבי תיבול שונים כמו שמיר או עירית לטוויסט רענן.
  • אם אתם מעדיפים גרסה קלילה יותר, אפשר להשתמש ביוגורט יווני במקום מיונז.
  • כדי לשפר את המצגת, מקשטים את הסלט בפטרוזיליה או פפריקה קצוצה נוספת לפני ההגשה.

תהנה להכין ולהתענג על המתכון הנצחי הזה לסלט ביצים ותפוחי אדמה עם יקיריכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות