חיפוש

מתכון לספגטי כדורי בשר – קלאסיקה איטלקית בגרסה פצצתית במיוחד

מתכון לספגטי כדורי בשר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ספגטי וקציצות או ספגטי כדורי בשר (Spaghetti Meatballs) הוא המזון המנחם האולטימטיבי שכבש את ליבם של אנשים ברחבי העולם.

המנה האיטלקית-אמריקאית הקלאסית הזו משלבת פסטה מבושלת בצורה מושלמת עם כדורי בשר נימוחים ועמוסים בטעם חנוקות ברוטב עגבניות עשיר. פשוט אי אפשר לעמוד בפני הנישואים של מרקמים וטעמים בכל ביס. בין אם אתם מבשלים לאירוע מיוחד או סתם משתוקקים לארוחה מנחמת, המתכון הזה ידריך אתכם ביצירת הספגטי והקציצות הטובות ביותר שאי פעם טעמתם.

איך להכין ספגטי כדורי בשר? הרכיבים

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר עוף או טלה טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • ביצה 1
  • חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב העגבניות:

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • 400 גרם ספגטי
  • עלי בזיליקום טריים, לקישוט
  • גבינת פרמזן מגורדת, לקישוט

הוראות:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, החזיר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, פירורי הלחם, גבינת פרמזן מגוררת, ביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מתערובת הבשר קציצות, בערך בגודל של כדור גולף. אתה אמור לקבל כ-16 קציצות מהתערובת.
  3. במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-6-8 דקות. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים אותן בצד.
  4. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהם הופכים שקופים וריחניים, בערך 2-3 דקות.
  5. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל. מערבבים לאיחוד, ואז מחזירים את הקציצות למחבת.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לקציצות להתבשל ברוטב העגבניות כ-20-25 דקות, או עד שהן מבושלות והרוטב מסמיך.
  7. בזמן שהקציצות מתבשלות, מבשלים את הספגטי לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים את הספגטי.
  8. מגישים את הספגטי עם הקציצות ורוטב העגבניות. מקשטים בעלי בזיליקום טריים וגבינת פרמזן מגוררת.

מתכון הספגטי והקציצות הזה הוא עבודת אהבה שמביאה לארוחה משביעה ומנחמת. זוהי קלאסיקה נצחית שמושלמת לחלוקה עם משפחה וחברים, ומביאה את הטעמים של איטליה לשולחן שלך. תאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות