חיפוש

מתכון לעוגה עם קצפת: קינוח קלאסי לכל אירוע

מתכון לעוגה עם קצפת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגה עם קצפת היא קלאסיקה נצחית שנהנתה מזה דורות של אוהבי קינוחים ברחבי העולם. מקורו מאירופה, שם עוגות מעוטרות לרוב בשכבות של קצפת אוורירית, המתכון הזה חוגג את השילוב הפשוט אך הדקדנטי של עוגה נימוחה וקצפת אוורירית. 

בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או פשוט משתוקקים למשהו מתוק, עוגה עם קצפת בטוח תספק את התשוקה שלכם ותשמח את בלוטות הטעם שלכם. עם כמה מרכיבים בסיסיים וקצת יצירתיות תוכלו ליצור עוגה טעימה ויפה שמתאימה לכל חגיגה.

 

רשימת רכיבים:

עבור העוגה:

 2 כוסות (250 גרם) של קמח לכל מטרה

 1 כוס (200 גרם) סוכר מגורען

 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי

 3 ביצים גדולות

 1 כוס (240 מ"ל) חלב

 2 כפיות אבקת אפייה

 1 כפית תמצית וניל

 קורט מלח

 

לקצפת:

 2 כוסות (480 מ"ל) של שמנת

 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

 1 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל 175°C. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ), או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, השמן הצמחי, החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
  6. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  8. בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הקצפת. בקערת ערבוב צוננת, מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  9. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מורחים שכבה של קצפת מלמעלה בעזרת מרית או שקית זילוף.
  10. מקשטים את העוגה בקצפת נוספת, פירות יער טריים, שבבי שוקולד או זילוף לפי הצורך.
  11. פורסים את העוגה ומגישים מיד, או לקרר עד להגשה. תהנו מהשילוב שאין לעמוד בפניו של עוגה נימוחה וקצפת אוורירית בכל ביס!

 

יתרונות תזונתיים:

עוגה עם קצפת יכולה להיות מקור לפחמימות, שומנים וחלבונים, לספק אנרגיה ושובע. בהתאם למרכיבים המשמשים, העוגה עשויה להכיל גם חומרים מזינים חיוניים כגון סידן, ברזל וויטמינים מקבוצת B.

קצפת העשויה משמנת מספקת סידן וויטמין D, בעוד שאבקת סוכר מוסיפה מתיקות ללא עודף קלוריות. 

על ידי שימוש במרכיבים שלמים, לא מעובדים והנאה מעוגה עם קצפת במתינות, אתם יכולים לפנק את החשק למתוק שלכם ועדיין להזין את הגוף.

מנות:

מתכון זה מכין עוגה עגולה אחת בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ), המשרתת כ810 אנשים.

זמן הכנה:

זמן הכנה לעוגה עם קצפת הוא כ30 דקות, כאשר 30 דקות נוספות נדרשות לאפייה ולקירור.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים בכל רמות המיומנות. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אתה יכול בקלות ליצור מחדש את הקינוח הקלאסי הזה בבית.

חלופות מתכון:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. 
  • לאופציה נטולת חלב, ניתן להחליף בחלב בעוגה חלב קוקוס או שקדים, וקרם קוקוס או תוספת קצפת ללא חלב בשמנת הכבדה שבקצפת. 
  • ניתן גם להתאים אישית את הטעם של העוגה והקצפת על ידי הוספת תמציות, תבלינים או חומרי טעם אחרים כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם.

טיפים לבישול:

  •  השתמשו במרכיבים בטמפרטורת החדר לבלילת העוגה כדי להבטיח ערבוב אחיד ופירור רך.
  •  היזהרו לא לערבב יתר על המידה את בלילת העוגה, כי הדבר עלול לגרום למרקם קשה. מערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
  •  לקצפת קלילה ותפוחה, מצננים את קערת המערבל והקצף המצורף במקרר למשך 15 דקות לפחות לפני ההקצפה.
  •  הקפידו להקציף את השמנת הכבדה רק עד להיווצרות פסגות נוקשות, שימו לב לא להקציף יתר על המידה או שהיא עלולה להיות גרעינית.
  •  לטאץ' מיוחד במיוחד, ניתן להוסיף פירות יער טריים, שבבי שוקולד או זילוף לקישוט העוגה לפני ההגשה.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות