חיפוש

מתכון לעוגת אוכמניות בחושה – טעמים מטורפים (התמכרנו…!)

עוגת אוכמיות בחושה מדהימה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אוהבים אוכמניות? אוהבים עוגות? אתם הולכים ל-ע-ו-ף על המתכון הזה!

קצת לגבי מתכון זה:

מנות: המתכון הזה מניב כ-8 פרוסות של אושר צרוף.

זמן הכנה: כ-15 דקות.

זמן בישול: כ-45 דקות.

זמן כולל: קצת יותר משעה – לגמרי שווה לחכות!

קושי: קל-פיזי! גם אם אתה אופה מתחיל, אתה יכול להדביק את זה.

אז איך להכין עוגת אוכמניות בחושה? הרכיבים:

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 3/4 כוס סוכר מגורען
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 ו-1/2 כוסות אוכמניות טריות
  • אופציונלי: אבקת סוכר לניקוי אבק

יתרונות תזונתיים:

אוכמניות הן מזון-על עמוס בנוגדי חמצון וויטמין C. הן גם דלות בקלוריות ועתירות בסיבים. בנוסף, העוגה הזו היא דרך מענגת ליהנות מהם!

הוראות שלב אחר שלב:

  1. חימום והכנה מראש: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (בערך 350 מעלות פרנהייט). משמנים תבנית עגולה בגודל 9 אינץ' (כ-23 ס"מ) ומרפדים את התחתית בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. מרכיבים יבשים: בקערה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. שימו את זה בצד – זה הצוות היבש!
  3. חמאה וסוכר: בקערה אחרת מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד שהיא בהירה ותפוחה. זה בדרך כלל לוקח בערך 2-3 דקות.
  4. ביצים ווניל: מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  5. תערובת יבשה וחלב: מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים בתערובת היבשה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  6. אוכמניות: מקפלים בעדינות את האוכמניות העסיסיות האלה. היו עדינים – אנחנו לא רוצים למחוץ אותם!
  7. אופים: יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה באופן שווה. אופים בתנור שחומם מראש כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מצננים ונהנים: מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא. לאחר שהוא מתקרר, אל תהסס לפדר אותו באבקת סוכר לגימור בסגנון המאפייה.

טריקים וטיפים לשדרוג

  • אם אתם משתמשים באוכמניות קפואות, זרקו אותן פנימה מעט קמח לפני שתוסיפו אותן לבלילה. זה עוזר למנוע מהם לשקוע לתחתית.
  • אל תערבב יתר על המידה את הבלילה לאחר הוספת החומרים היבשים; פשוט מערבבים עד שהם נטמעים.
  • כדי להפוך אותו למיוחד במיוחד, מגישים עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.

לקראת סיום

המתכון הזה שומר את זה פשוט עם התנור, אבל אתה יכול גם להכין קאפקייקס אם אתה מעדיף מנות אישיות. רק להפחית את זמן האפייה לכ-20-25 דקות לקאפקייקס.

עוגת האוכמניות הזו היא פרוסה של שמחה צרופה – רכה, לחה ומתפוצצת מטוב לב אוכמניות. בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או סתם רוצים איסוף מתוק, העוגה הזו תגיע למקום. אז, תלבש את הסינר שלך, ובואו לאפות קצת אושר!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות