2.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגת גבינה אפויה

מצרכים:

לתחתית:

למלית גבינה:

לקרם:

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את התבנית בשלב השני מלמטה.
  2. מכינים את התחתית:
    • מרסקים את הביסקוויטים דק ומעבירים לקערה.
    • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
    • מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב.
    • שמים במקפיא עד להכנת המלית.
  3. מכינים את המלית:
    • בקערה, מערבבים היטב גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה.
    • מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נטמע בגבינות.
    • מוסיפים שמנת מתוקה, תמצית וניל (ומיץ לימון אם רוצים) ומערבבים.
    • מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
    • מוסיפים קורנפלור ומערבבים.
  4. מכינים את התבנית לאפייה:
    • משמנים מעט את דפנות התבנית.
    • גוזרים רצועות נייר אפייה ומדביקים בשולי התבנית כך שיבלטו מעל.
    • גוזרים ריבוע נייר אלומיניום, מניחים עליו את התבנית ועוטפים מסביב כך שלא יחדרו מים.
  5. אופים את העוגה:
    • מעבירים את המלית לתבנית ומיישרים.
    • יוצקים מים חמים לתבנית התנור ומניחים עליה את תבנית העוגה.
    • אופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עד להזהבה.
    • מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו שעה.
    • מוציאים את העוגה ומקררים אותה על השיש. לאחר מכן, מעבירים למקרר למספר שעות או ללילה.
  6. מכינים את הקרם:
    • יוצקים לכוס את שארית השמנת המתוקה.
    • מוסיפים אותה כמות של חלב ו-2 כפות פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם.
  7. הגשה:
    • מורחים את הקרם על העוגה הקרה.
    • מפזרים שוקולד לבן מגורד (לא חובה).
    • שומרים מכוסה במקרר.

בתאבון!

מתכון של מלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות