חיפוש

מתכון לעוגת רכבת – פצצה למי שרוצה להשקיע ליום הולדת

מתכון לעוגת רכבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

יצירת עוגת רכבת יכולה להיות פרויקט מענג, במיוחד אם אתה מכין אותה עבור חובב רכבת או מסיבת יום הולדת של ילד. הנה מתכון שלב אחר שלב לעוגה בצורת רכבת:

איך להכין עוגת רכבת – הרכיבים

  • 2 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 2 1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 2 כוסות סוכר מגורען
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס חלב מלא

עבור הפרוסט:

  • 2 כוסות חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 4 כוסות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2-3 כפות חלב מלא
  • צבעי מאכל (כחול לרכבת, ירוק לדשא וכו')

לקישוט:

  • ממתקים מגוונים (ליקריץ, דובי גומי, מיני מרשמלו וכו')
  • מיני חטיפי שוקולד (לקרונות רכבת)
  • מקלות בייגלה (לפסי רכבת)

הוראות הכנה

מכינים את העוגה:

  1. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית עוגה בצורת רכבת או משתמשים בתבנית עוגה מלבנית רגילה וחותכים ממנה את צורת הרכבת לאחר האפייה.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד.
  6. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המוכנה.
  7. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, לאחר מכן מוציאים אותה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לחלוטין על רשת.

מכינים את הציפוי:

  1. בקערת ערבוב גדולה מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת קרם.
  2. הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר, כוס אחת בכל פעם, תוך ערבוב טוב לאחר כל הוספה.
  3. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. מוסיפים חלב, כף אחת בכל פעם, עד שהציפוי מגיע לסמיכות הרצויה.

מרכיבים את עוגת הרכבת:

  1. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, חותכים את השוליים ליצירת צורת הרכבת הרצויה. ייתכן שתצטרך לחתוך כמה פינות ולעקוף את חזית הרכבת.
  2. מורחים מעטה פירורי של ציפוי על ידי מריחת שכבה דקה של ציפוי על כל העוגה. זה עוזר לשכבת הציפוי הסופית להיצמד טוב יותר ומונע מהפירורים להופיע.
  3. מקררים את העוגה כ-30 דקות לייבוש מעטה הפירורים.
  4. יש למרוח שכבה עבה יותר ואחרונה של ציפוי על כל העוגה, לכסות אותה בצורה אחידה.

מקשטים את עוגת הרכבת:

  1. השתמש בצבעי מאכל כדי לגוון את הציפוי בצבעים הרצויים לרכבת ולנוף (כחול לרכבת, ירוק לדשא וכו').
  2. מקשטים את עוגת הרכבת בסוכריות, מיני חטיפי שוקולד לקרונות רכבת ומקלות בייגלה לפסי רכבת.
  3. תהיו יצירתיים עם הקישוטים שלכם, הוסיפו חלונות, גלגלים ופרטי רכבת אחרים באמצעות ממתקים וציפוי.

מגישים ונהנים:

חתכו והגישו את עוגת הרכבת שלכם לשמחת האורחים שלכם, במיוחד חובבי הרכבות הקטנים!

יצירת עוגת רכבת יכולה להיות פרויקט אפייה מהנה ומתגמל. תהיו יצירתיים עם הקישוטים שלכם ותיהנו מהחיוכים שהוא מעלה על פניהם של כולם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות