4.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

עוגת תפוחים טבעונית היא פינוק מעורר תיאבון המשלב את המתיקות הטבעית של תפוחים עם הטוב של מרכיבים צמחיים. זהו קינוח או חטיף מושלם לטבעונים ולא טבעונים כאחד. העוגה הזו לחה, טעימה ועמוסה בטעם הבריא של תפוחים. זה לא רק טעים אלא גם אלטרנטיבה בריאה יותר לעוגות מסורתיות.

מקורות:

ניתן לאתר את מקורותיו של מתכון זה לפופולריות הגוברת של תזונה טבעונית וצמחית. אנשים התחילו לחפש דרכים ליהנות מהקינוחים האהובים עליהם מבלי להשתמש במוצרים מן החי. עוגת התפוחים הטבעונית הזו היא תוצאה של החיפוש הזה, והיא הפכה לפינוק אהוב בהרבה משקי בית.

מנות, זמן הכנה ורמת קושי

רכיבים להכנת עוגת תפוחים טבעונית

איך להכין עוגת תפוחים טבעונית? שלב אחרי שלב

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית אפייה מרובעת בגודל 9×9 אינץ' (23×23 ס"מ).
  2. מערבבים מרכיבים יבשים: בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון הטחון ואגוז המוסקט הטחון.
  3. שלב מרכיבים רטובים: בקערה אחרת, מערבבים את השמן הצמחי, הסוכר המגורען, הסוכר החום, רסק התפוחים, תמצית הוניל וחלב השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שלב בין תערובות רטובות ויבשות: יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
  5. מקפלים פנימה תפוחים ואגוזים: קפלו פנימה בעדינות את קוביות התפוחים והאגוזים הקצוצים אם אתם משתמשים בהם.
  6. לֶאֱפוֹת: יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכזו יוצא נקי.
  8. מצננים ומגישים: מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר התקררות, אתם יכולים לפדר את החלק העליון באבקת סוכר למגע נוסף.

יתרונות תזונתיים:

חלופות מתכון:

טיפים:

תהנו מעוגת תפוחים טבעונית תוצרת בית! זה פינוק מענג שכולם יאהבו, וזו דרך מצוינת ליהנות מהטוב של תפוחים בקינוח טעים. אפייה מהנה! 🍏🍰

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות