חיפוש

מתכון לעוגת תפוחים טבעונית

מתכון לעוגת תפוחים טבעונית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

עוגת תפוחים טבעונית היא פינוק מעורר תיאבון המשלב את המתיקות הטבעית של תפוחים עם הטוב של מרכיבים צמחיים. זהו קינוח או חטיף מושלם לטבעונים ולא טבעונים כאחד. העוגה הזו לחה, טעימה ועמוסה בטעם הבריא של תפוחים. זה לא רק טעים אלא גם אלטרנטיבה בריאה יותר לעוגות מסורתיות.

מקורות:

ניתן לאתר את מקורותיו של מתכון זה לפופולריות הגוברת של תזונה טבעונית וצמחית. אנשים התחילו לחפש דרכים ליהנות מהקינוחים האהובים עליהם מבלי להשתמש במוצרים מן החי. עוגת התפוחים הטבעונית הזו היא תוצאה של החיפוש הזה, והיא הפכה לפינוק אהוב בהרבה משקי בית.

מנות, זמן הכנה ורמת קושי

  • מתכון זה מכיל כ-8-10 מנות.
  • זמן ההכנה הוא כ-15 דקות, וזמן האפייה הוא כ-35-40 דקות.
  • הייתי מדרג את המתכון הזה כקל. זה ידידותי למתחילים ואינו דורש שום טכניקות מורכבות.

רכיבים להכנת עוגת תפוחים טבעונית

  • 2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי לבחירתכם)
  • 3 כוסות תפוחים חתוכים לקוביות (קלופים ומגורעים)
  • 1 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
  • אבקת סוכר לניקוי אבק (לא חובה

איך להכין עוגת תפוחים טבעונית? שלב אחרי שלב

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית אפייה מרובעת בגודל 9×9 אינץ' (23×23 ס"מ).
  2. מערבבים מרכיבים יבשים: בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון הטחון ואגוז המוסקט הטחון.
  3. שלב מרכיבים רטובים: בקערה אחרת, מערבבים את השמן הצמחי, הסוכר המגורען, הסוכר החום, רסק התפוחים, תמצית הוניל וחלב השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שלב בין תערובות רטובות ויבשות: יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
  5. מקפלים פנימה תפוחים ואגוזים: קפלו פנימה בעדינות את קוביות התפוחים והאגוזים הקצוצים אם אתם משתמשים בהם.
  6. לֶאֱפוֹת: יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכזו יוצא נקי.
  8. מצננים ומגישים: מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר התקררות, אתם יכולים לפדר את החלק העליון באבקת סוכר למגע נוסף.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגת תפוחים טבעונית זו היא אופציה בריאה יותר בהשוואה לעוגות תפוחים מסורתיות.
  • זה נקי ממוצרים מן החי וכולסטרול.
  • התפוחים מספקים סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון.
  • בנוסף, השימוש במרכיבים צמחיים הופך אותו למתאים לטבעונים ולבעלי הגבלות תזונתיות.

חלופות מתכון:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי העדפות ספציפיות, ניתן להשתמש בחומרי כשרות מוסמכים.
  • אתם יכולים גם להתנסות עם סוגים שונים של תפוחים כדי לגוון את הטעם והמרקם.

טיפים:

  • אם אתם מעדיפים עוגה מתוקה יותר, אפשר להוסיף עוד קצת סוכר לבלילה.
  • אתם יכולים גם לפזר מעט קינמון-סוכר מלמעלה לפני האפייה לתוספת טעם.
  • מגישים עם כדור גלידה טבעונית לקינוח מפנק.

תהנו מעוגת תפוחים טבעונית תוצרת בית! זה פינוק מענג שכולם יאהבו, וזו דרך מצוינת ליהנות מהטוב של תפוחים בקינוח טעים. אפייה מהנה! 🍏🍰

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות