3.7/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

 

המתכון העסיסי הזה של עוף עשב לימון צלוי בתנור הוא מסע עמוס טעמים שמעביר את בלוטות הטעם שלך היישר אל לב המטבח הים תיכוני. תארו לעצמכם עוף רך ועסיסי עם לימון חריף, עשבי תיבול ארומטיים ועור זהוב ופריך שיגרום לתנור שלכם להיות גאה. המנה הזו לא רק חוגגת את חדוות הבישול אלא גם מבטיחה ארוחה בריאה ומזינה לכם וליקיריכם.

מקורות מתכון:

בהשראת הטעמים התוססים של הים התיכון, מתכון זה לוכד את המהות של הפשטות והנועזות כאחד. השילוב של לימון הדר ועשבי תיבול אדמתיים נותן כבוד לנופים שטופי השמש ולמסורות הקולינריות העשירות של האזור. בין אם זו ארוחת ערב משפחתית או משתה בסוף השבוע, מנת העוף הזו מפגישה בין אנשים ללא מאמץ.

רשימת רכיבים:

 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)

 2 לימונים, פרוסים

 4 שיני שום, קצוצות

 2 כפות שמן זית

 1 כף אורגנו מיובש

 1 כף טימין מיובש

 1 כפית פפריקה

 מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור:  כוונו את התנור ל200 מעלות צלזיוס.
  2. הכינו את העוף:
  1. חליטת עשבים: מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שום טחון, אורגנו, טימין ופפריקה ליצירת משחה ספוג עשבי תיבול, יש לשפשף את התערובת הזו על כל העוף, ולוודא שהיא מצופה באופן אחיד.
  2. קסם הדרים:  ממלאים את חלל העוף בלימונים פרוסים. זה מוסיף פרץ של טוב הדר תוך שמירה על לחות העוף.
  3. זמן צלייה:
  1. גימור זהוב:  לקבלת עור פריך, ניתן להעלות את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות צלזיוס במשך 15 הדקות האחרונות.
  2. לנוח ולהגיש:  נותנים לעוף לנוח 10 דקות לפני הגילוף. זה עוזר למיצים לפזר מחדש, מה שמבטיח תוצאה לחה וטעימה.

כמות:

מתאים ל- 4 מנות

דרגת קושי: 

קלה- בינונית

זמן הכנה:

100 דקות

יתרונות תזונתיים:

חלופות למתכונים:

לאוכלי הכשרות, ניתן להחליף את שמן הזית בשמן מאושר כשרות, ולוודא שכל המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, שקול להשתמש בצמחי מרפא בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור:

אז, צללו לעולם של עוף עשב לימון צלוי בתנור,  זהו מסע קולינרי קל, טעים, ובטוח יהפוך לחביב המשפחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות