חיפוש

מתכון לעוף בתנור עסיסי בניחוח לימוני

מתכון לעוף בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.7/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

 

המתכון העסיסי הזה של עוף עשב לימון צלוי בתנור הוא מסע עמוס טעמים שמעביר את בלוטות הטעם שלך היישר אל לב המטבח הים תיכוני. תארו לעצמכם עוף רך ועסיסי עם לימון חריף, עשבי תיבול ארומטיים ועור זהוב ופריך שיגרום לתנור שלכם להיות גאה. המנה הזו לא רק חוגגת את חדוות הבישול אלא גם מבטיחה ארוחה בריאה ומזינה לכם וליקיריכם.

מקורות מתכון:

בהשראת הטעמים התוססים של הים התיכון, מתכון זה לוכד את המהות של הפשטות והנועזות כאחד. השילוב של לימון הדר ועשבי תיבול אדמתיים נותן כבוד לנופים שטופי השמש ולמסורות הקולינריות העשירות של האזור. בין אם זו ארוחת ערב משפחתית או משתה בסוף השבוע, מנת העוף הזו מפגישה בין אנשים ללא מאמץ.

רשימת רכיבים:

 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)

 2 לימונים, פרוסים

 4 שיני שום, קצוצות

 2 כפות שמן זית

 1 כף אורגנו מיובש

 1 כף טימין מיובש

 1 כפית פפריקה

 מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור:  כוונו את התנור ל200 מעלות צלזיוס.
  2. הכינו את העוף:
  •      שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ, ואז מייבשים אותו בנייר סופג.
  •      מתבלים את העוף בנדיבות במלח ופלפל, מבפנים ומבחוץ.
  1. חליטת עשבים: מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שום טחון, אורגנו, טימין ופפריקה ליצירת משחה ספוג עשבי תיבול, יש לשפשף את התערובת הזו על כל העוף, ולוודא שהיא מצופה באופן אחיד.
  2. קסם הדרים:  ממלאים את חלל העוף בלימונים פרוסים. זה מוסיף פרץ של טוב הדר תוך שמירה על לחות העוף.
  3. זמן צלייה:
  •      מניחים את העוף על תבנית צלייה או תבנית אפייה, צד החזה כלפי מעלה.
  •      צולים בתנור שחומם מראש במשך כ1.5 עד 2 שעות או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות צלזיוס.
  1. גימור זהוב:  לקבלת עור פריך, ניתן להעלות את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות צלזיוס במשך 15 הדקות האחרונות.
  2. לנוח ולהגיש:  נותנים לעוף לנוח 10 דקות לפני הגילוף. זה עוזר למיצים לפזר מחדש, מה שמבטיח תוצאה לחה וטעימה.

כמות:

מתאים ל- 4 מנות

דרגת קושי: 

קלה- בינונית

זמן הכנה:

100 דקות

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו היא מעצמת חלבון, המספקת חומצות אמינו חיוניות לצמיחת שרירים ותיקון. 
  • הכללת לימון מוסיפה מנה של ויטמין C, הידוע בתכונותיו המחזקות את מערכת החיסון. 
  • שמן זית תורם שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, בעוד ששום ידוע בזכות היתרונות האנטי דלקתיים הפוטנציאליים שלו.

חלופות למתכונים:

לאוכלי הכשרות, ניתן להחליף את שמן הזית בשמן מאושר כשרות, ולוודא שכל המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, שקול להשתמש בצמחי מרפא בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור:

  •  התנסו בשילובי עשבים שונים, כמו רוזמרין או מרווה, כדי להתאים את הטעם לטעמך.
  •  לטוויסט, הוסיפו כמה ירקות שורש כמו תפוחי אדמה, גזר ובצל למחבת הצלייה לארוחה של מחבת אחת.
  •  לבסס את העוף מדי פעם במהלך הצלייה במיצים שלו לתוספת טעם.

אז, צללו לעולם של עוף עשב לימון צלוי בתנור,  זהו מסע קולינרי קל, טעים, ובטוח יהפוך לחביב המשפחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות