חיפוש

מתכון לפאד תאי עוף – מנה מדהימה שתיקח אתכם לתאילנד

מתכון לפאד תאי עוף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

היי חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם התוסס של המטבח התאילנדי עם מנה קלאסית שאהובה ברחבי העולם: צ'יקן פאד תאי.

המנה הזו היא לא רק ארוחה; זהו פסטיבל של טעמים ומרקמים, המאזן מתוק, חמוץ, מלוח ומתובל בכל פת. ניתן לאתר את מקורותיה של פאד תאי לתאילנד, שם היא מהווה עדות למורשת הקולינרית העשירה של המדינה. במקור אוכל רחוב פשוט ומהיר, הוא התפתח לאהוב עולמי, המתאים להעדפות תזונתיות שונות.

איך להכין פאד תאי עוף מדהים – הרכיבים הנדרשים
לפני זה כדאי לדעת – מתכון זה מגיש 4 ולוקח כ-30 דקות להכנה. זו מנה בדרגת קושי בינונית, אז תתכוננו לקצת כיף במטבח!

אטריות ועוף:

200 גרם אטריות אורז שטוחות
400 גרם חזה עוף, פרוס דק
רוטב:

3 כפות משחת תמרהינדי
3 כפות רוטב דגים (לחלופה כשרה השתמשו ברוטב סויה)
1 כף רוטב סויה
1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
2 כפות סוכר חום
ירקות וביצים:

1 כוס נבטי שעועית
3 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום, פרוס דק
2 ביצים
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ
1/4 כוס בוטנים, מרוסקים
פלחי ליים להגשה
כוסברה טרייה לקישוט

יתרונות תזונתיים של פאד תאי עוף

חלבון עשיר: עוף וביצים מספקים מקור נהדר לחלבון.
ויטמינים ומינרלים: פלפל אדום ובצל ירוק עמוסים בוויטמינים A ו-C.
סיבים: נבטי שעועית מוסיפים קראנץ' נחמד יחד עם סיבים תזונתיים.
שומנים בריאים: בוטנים מציעים שומנים בריאים וקראנץ' משביע.

  1. הוראות
    הכנת אטריות: משרים אטריות אורז במים חמים למשך כ-8-10 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומניחים בצד.
  2. תערובת רוטב: בקערה, טורפים יחד משחת תמרהינדי, רוטב דגים, רוטב סויה, אבקת צ'ילי וסוכר חום. התאימו מתיקות או חריפות לפי טעמכם.
  3. מבשלים עוף: מחממים מעט שמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. מוסיפים עוף ומבשלים עד שהוא כבר לא ורוד. מוציאים ומניחים בצד.
  4. בסיס ארומטי: באותה מחבת מוסיפים עוד מעט שמן ומאדים שום עד לריח.
  5. זמן ביצה: דוחפים שום לצד אחד, פורצים ביצים למחבת. נותנים להם להתייצב דקה לפני שמערבבים לתוך השום.
  6. זרקת אטריות: מוסיפים אטריות סחוטות למחבת עם ביצים, יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים הכל יחד.
  7. תערובת ירקות: מוסיפים את העוף המבושל, הפלפל האדום ומחצית מנבטי השעועית. מטגנים תוך ערבוב עד שהכל מתאחד היטב והפלפלים רק רכים.
  8. נגיעות אחרונות: מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ואת שאר נבטי השעועית. תן לזה תערובת סופית.
  9. מגישים: צלחו את ה-Chicken Pad Thai הטעים שלכם, מקשטים בבוטנים מרוסקים, כוסברה טרייה ופלחי ליים. סוחטים מיץ ליים מעל ממש לפני האכילה בשביל התוספת הזו!

טיפים לפאד תאי המושלם
מבחן טעם: תמיד לטעום את הרוטב שלך לפני הוספה לאטריות. התאמת איזון הטעמים היא המפתח.
משחק מרקם: לבוטנים פריכים יותר, הוסיפו אותם ממש לפני ההגשה.
חלופות כשרות וצמחוניות: החליפו את העוף בטופו והשתמשו ברוטב סויה במקום רוטב דגים.
רמת חום: התאם את אבקת הצ'ילי לפי העדפת החום שלך.

פאד תאי עוף היא חוויה מענגת, המשלבת פשטות עם טעמים מורכבים. בין אם תיצמדו למתכון המסורתי ובין אם אתם מתנסים בווריאציות, זו מנה שבטוח תרשים. אז, שימו את כובע השף שלכם ותנו לקסם של המטבח התאילנדי למלא את המטבח שלכם. תהנה מההרפתקה הקולינרית שלך

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות