דרגו את המתכון

 

פילה דג בתנור הוא מנה פשוטה אך טעימה המושלמת לארוחת שבוע מהירה או לארוחת ערב מיוחדת. הדג מתובל בעשבי תיבול ותבלינים, ולאחר מכן אופים בתנור עד שהוא מתרכך ומתקלף. שיטת בישול זו שומרת על הטעמים הטבעיים של הדג תוך יצירת ארוחה קלילה ובריאה. בין אם אתם חובבי פירות ים או סתם מחפשים לשלב עוד דגים בתזונה שלכם, פילה דג אפוי בתנור בטוח יהפוך לאהוב במשק הבית שלכם.

מקורות מתכון:

מקורו של פילה דג אפוי בתנור ניתן לייחס למסורות קולינריות שונות ברחבי העולם. אפיית פילה דג בתנור היא שיטת בישול פופולרית המאפשרת הכנה קלה וניקיון מינימלי. מנה רבתכליתית זו יכולה להיות מותאמת אישית עם תבלינים ותוספות שונות כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.

רשימת רכיבים:

 4 פילה דג (כגון בקלה, אמנון, סלמון או הליבוט)

 2 כפות שמן זית

 2 שיני שום, קצוצות

 1 כפית עשבי תיבול יבשים (כגון טימין, אורגנו או שמיר)

 1/2 כפית פפריקה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 פלחי לימון, להגשה

 עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או כוסברה), לקישוט

 

ההוראות המפורטות להכנת פילה דג בתנור:

שלב 1: מחממים את התנור

שלב 2: הכן את פילה הדג

שלב 3: מתבלים את פילה הדג

שלב 4: אופים את פילה הדג

שלב 5: הגשה

יתרונות תזונתיים:

דגים הם מקור מצוין לחלבון איכותי, חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים. אפיית פילה דג בתנור היא שיטת בישול בריאה הדורשת תוספת שומנים מינימלית, מה שהופך אותה לאפשרות דלת קלוריות ודלת שומן. חומצות שומן אומגה 3 המצויות בדגים ידועות ביתרונותיהן לבריאות הלב, כולל הפחתת הסיכון למחלות לב ודלקות. בנוסף, דגים עשירים בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין D, ויטמין B12 וסלניום, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.

מנות:

מתכון זה משרת 4 אנשים.

זמן הכנה:

זמן הכנה לפילה דג בתנור הוא כ10 דקות, עם זמן בישול של 1520 דקות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים בכל רמות המיומנות. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, תהיה לך ארוחה טעימה על השולחן תוך זמן קצר.

חלופות למתכונים:

לאוכלי הכשרות ניתן להשתמש בפילה דג בעל תעודת כשרות ולהחליף את שמן הזית בשמן מאושר כשר כמו שמן ענבים או אבוקדו. אתה יכול גם להתאים אישית את התבלינים כדי להתאים להעדפות הטעם שלך, להוסיף תבלינים כמו כמון, כוסברה או אבקת צ'ילי לפרופיל טעם שונה. בנוסף, ניתן להשתמש בסוגים שונים של פילה דגים על בסיס זמינות והעדפה אישית.

טיפים לבישול:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות