חיפוש

מתכון לפילה דג בתנור: מנה בריאה וטעימה

מתכון לפילה דג בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

פילה דג בתנור הוא מנה פשוטה אך טעימה המושלמת לארוחת שבוע מהירה או לארוחת ערב מיוחדת. הדג מתובל בעשבי תיבול ותבלינים, ולאחר מכן אופים בתנור עד שהוא מתרכך ומתקלף. שיטת בישול זו שומרת על הטעמים הטבעיים של הדג תוך יצירת ארוחה קלילה ובריאה. בין אם אתם חובבי פירות ים או סתם מחפשים לשלב עוד דגים בתזונה שלכם, פילה דג אפוי בתנור בטוח יהפוך לאהוב במשק הבית שלכם.

מקורות מתכון:

מקורו של פילה דג אפוי בתנור ניתן לייחס למסורות קולינריות שונות ברחבי העולם. אפיית פילה דג בתנור היא שיטת בישול פופולרית המאפשרת הכנה קלה וניקיון מינימלי. מנה רבתכליתית זו יכולה להיות מותאמת אישית עם תבלינים ותוספות שונות כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.

רשימת רכיבים:

 4 פילה דג (כגון בקלה, אמנון, סלמון או הליבוט)

 2 כפות שמן זית

 2 שיני שום, קצוצות

 1 כפית עשבי תיבול יבשים (כגון טימין, אורגנו או שמיר)

 1/2 כפית פפריקה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 פלחי לימון, להגשה

 עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או כוסברה), לקישוט

 

ההוראות המפורטות להכנת פילה דג בתנור:

שלב 1: מחממים את התנור

  •  מחממים את התנור ל200 מעלות צלזיוס. זה מבטיח שהתנור חם ומוכן כשתסיים להכין את פילה הדג.

שלב 2: הכן את פילה הדג

  •  אם משתמשים בפילטים דגים קפואים, יש לוודא שהם מופשרים לחלוטין. יבשו את פילה הדג בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
  •  מניחים את פילה הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. זה ימנע מהדג להיצמד לתבנית האפייה ויקל על הניקוי.

שלב 3: מתבלים את פילה הדג

  •  בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית, השום הטחון, עשבי התיבול היבשים, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  •  מברישים את תערובת השמן המתובלת על שני הצדדים של פילה הדג, מוודאים שהם מצופים באופן אחיד בתיבול.

שלב 4: אופים את פילה הדג

  •  מניחים את תבנית האפייה עם פילה הדג המתובל בתנור שחומם מראש.
  •  אופים 15-20 דקות, או עד שהדג מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לעובי של פילה הדג, אז שימו עין עליהם כדי למנוע בישול יתר.

שלב 5: הגשה

  •  לאחר בישול פילה הדג, מוציאים אותם מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.
  •  מעטרים את פילה הדג בעשבי תיבול טריים ופלחי לימון.
  •  הגישו את פילה הדג האפוי בתנור חם עם התוספות האהובות עליכם, כגון ירקות מאודים, אורז או סלט.

יתרונות תזונתיים:

דגים הם מקור מצוין לחלבון איכותי, חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים. אפיית פילה דג בתנור היא שיטת בישול בריאה הדורשת תוספת שומנים מינימלית, מה שהופך אותה לאפשרות דלת קלוריות ודלת שומן. חומצות שומן אומגה 3 המצויות בדגים ידועות ביתרונותיהן לבריאות הלב, כולל הפחתת הסיכון למחלות לב ודלקות. בנוסף, דגים עשירים בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין D, ויטמין B12 וסלניום, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.

מנות:

מתכון זה משרת 4 אנשים.

זמן הכנה:

זמן הכנה לפילה דג בתנור הוא כ10 דקות, עם זמן בישול של 1520 דקות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים בכל רמות המיומנות. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, תהיה לך ארוחה טעימה על השולחן תוך זמן קצר.

חלופות למתכונים:

לאוכלי הכשרות ניתן להשתמש בפילה דג בעל תעודת כשרות ולהחליף את שמן הזית בשמן מאושר כשר כמו שמן ענבים או אבוקדו. אתה יכול גם להתאים אישית את התבלינים כדי להתאים להעדפות הטעם שלך, להוסיף תבלינים כמו כמון, כוסברה או אבקת צ'ילי לפרופיל טעם שונה. בנוסף, ניתן להשתמש בסוגים שונים של פילה דגים על בסיס זמינות והעדפה אישית.

טיפים לבישול:

  •  בחרו פילה דג טרי או קפוא מוצק, לח ובעל ארומה עדינה. להפשיר פילה דג קפוא במקרר למשך הלילה לפני הבישול.
  •  לייבש את פילה הדג במגבות נייר לפני התיבול כדי להבטיח עור פריך ובישול אחיד.
  •  כוונו את זמן האפייה לפי עובי פילה הדג. פילה עבה יותר עשוי לדרוש זמן נוסף בתנור.
  •  הגישו פילה דג בתנור עם התוספות האהובות עליכם כמו ירקות מאודים, אורז או סלט לארוחה שלמה.
  •  מעטרים את פילה הדג בעשבי תיבול טריים וסחיטת מיץ לימון לפני ההגשה לפרץ של טעם.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות