חיפוש

מתכון לפירה חלבי מושלם כמו במסעדה (ואף יותר!)

מתכון לפירה חלבי טעים כמו במסעדות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מה מתבשל, נראה טוב? בואו נדבר על מנה פשוטה, אלגנטית וממש טעימה – פירה חלבי הכי מדהימה שטעמתם אי פעם. זה לא סתם פירה; זו חוויה קטיפתית, עשירה, נמסה בפה שתגרום לך להתעלף בכף הראשונה.

מקור הפירה והמסע הקולינרי שלו
פירה היו מרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם, עקב תקופות שבהן אבותינו מעכו את מזונם לצריכה קלה יותר.

מהר קדימה להיום, והמחיתות התפתחו לצורת אמנות, כשהמחית החמאתית היא התגלמות האבולוציה הזו. זו מנה שמביאה נוחות ותחכום לכל שולחן.

איך להכין פירה חלבי מדהים – הרכיבים

  • תפוחי אדמה (כ-1 ק"ג) – כוכב התוכנית
  • חמאה (100-150 גרם) – כי חמאה עושה הכל טוב יותר
  • קרם (כ-100 מ"ל) – לאותו מרקם יוקרתי
  • מלח ופלפל – לתיבול המושלם הזה
  • אגוז מוסקט (קורט) – המרכיב הסודי

מנות, זמן ורמת מיומנות
המתכון הזה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי כמה אתם אוהבים פירה (ובואו נהיה כנים, מי לא?). זה לוקח בערך 30 דקות להכין ולבשל. רמת קושי? קל עד בינוני – יש לך את זה!

כשרות וחלופות
עבור חברינו הכשרים, השתמשו במוצרי חלב בעלי תעודת כשרות. רגישות ללקטוז? אין דאגות! החליפו בחמאה ושמנת ללא לקטוז, או אפילו חלב שקדים לגרסה קלילה יותר.

צעד אחר צעד לשלמות פירה

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות אחידות. הגודל קובע כאן – נתחים קטנים יותר מתבשלים מהר יותר ואחיד יותר.
  2. מרתיחים אותם במי מלח עד שהם רכים במזלג – זה בערך 15-20 דקות.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתייבש במשך דקה או שתיים. שלב זה חיוני למחית אוורירית יותר.
  4. עכשיו, הקסם קורה. מועכים את תפוחי האדמה. יש לך מחליק תפוחי אדמה? אפילו יותר טוב. ללא גושים, רק תפוחי אדמה חלקים ואווריריים.
  5. מערבבים פנימה את החמאה. צפו בו נמס ומתערבב עם תפוחי האדמה. זה מראה יפה.
  6. מערבבים בעדינות פנימה את השמנת. אתה מחפש שמנת, לא נוזלית.
  7. מתבלים במלח, פלפל, והרמז הזה של אגוז מוסקט. לטעום ולהתאים – אתה הבוס של הפירה שלך.
  8. הגישו אותו חם, וראו אותו נעלם!

טיפים מקצועיים למחית כוכבים

שמור את העור על בעת הרתיחה עבור חומרים מזינים נוספים. פשוט מקלפים אותם לאחר הבישול.
מחממים את החמאה והשמנת לפני שמוסיפים אותם לתפוחי האדמה.
לטוויסט מהודר יותר, הוסיפו מעט שום קלוי או עשבי תיבול טריים.

היי פייב תזונתי
תפוחי אדמה הם יותר מסתם פחמימות; הם מקור מצוין לויטמין C, B6 ואשלגן. חמאה ושמנת מביאים סידן וויטמינים A ו-D. פירה זה הוא תערובת מענגת של חומרים מזינים ופינוק.

הנה לכם – פירה חמאתי שהוא יותר מסתם תוספת; זו הצהרה. הכל עניין של להפוך את הרגיל ליוצא דופן. אז, תכין את הילד הרע הזה לארוחה הבאה שלך וצפה במחמאות מתגלגלות. בישול שמח, ואכילה שמחה עוד יותר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות