חיפוש

מתכון לפירה עם בצל- תענוג של פירה בצל שמנת

פירה עם בצל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

היום אנחנו צוללים לעולם משביע הנפש של פירה תפוחי אדמה, אבל לא סתם פירה! אנחנו מוסיפים טוויסט עם הקסם הארומטי של הבצל. המתכון הזה הוא כמו חיבוק חם לבלוטות הטעם, וזה כל כך קל, שאפילו תוכי המחמד שלכם יכול לתת לו הזדמנות (אוקיי, אולי לא, אבל הבנתם את הרעיון). אז תתכוננו למסע אל גן העדן של פירה!

מקורות המתכון:

פירה, אוכל מנחם קלאסי, מפאר את שולחנות ארוחת הערב במשך דורות. תפוח האדמה הצנוע, מתנה מאמריקה, עונה על תוספת הטעם של בצל, ויוצר מנה כפרית ואלגנטית כאחד. זהו ריקוד קולינרי ששוכלל על ידי בשלנים ביתיים ברחבי העולם, כאשר כל אזור מוסיף את הטעם שלו לתערובת.

רשימת רכיבים:

 1 ק"ג (כ4 כוסות) תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

 2 בצלים גדולים קצוצים דק

 4 שיני שום, קצוצות

 1 כוס חלב

 1/2 כוס חמאה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 עירית או בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בלהרתיח את תפוחי האדמה עד לריכוך מזלג. מסננים ומניחים אותם בצד.
  2. במחבת ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם מזהיבים וארומטיים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה גדולה. יוצקים פנימה את תערובת הבצל והשום המוקפצים, ומשלבים אותם בגן שמים.
  4. מחממים את החלב עד שהוא חם אך לא רותח. הוסיפו אותו בהדרגה לתערובת תפוחי האדמה, תוך ערבוב עד שמגיעים למרקם הקרמי הרצוי.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מקשטים עם עירית או בצל ירוק אם מתחשק לכם.
  6. הגישו אותו חם, וראו את הפרצופים המאושרים האלה נדלקים!

 

יתרונות תזונתיים:

תפוחי אדמה הם מעצמה של חומרים מזינים, המספקים מנה טובה של ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים. בצל, מלבד הוספת טעם מדהים, מביאים לשולחן נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות. המנה הזו היא כמו גיבורעל עמוס בחומרי תזונה עבור הגוף שלך!

כמות מנות:

מתכון זה משרת בנדיבות 6 נשמות רעבות, מה שהופך אותו למושלם לארוחות ערב משפחתיות או מפגשים ידידותיים.

זמן הכנה:

אל תפחדו, חבריי, כי הטעימות הזו לא תמנע מכם להתרחק במטבח. אתה תתפנק עם קרם טוב תוך כ30 דקות בלבד.

רמת קושי:

ניתן את זה כ"קל". אם אתם יכול להרתיח מים מבלי לגרום לקטסטרופה במטבח, יש לכם את זה!

חלופות:

לחבריי הכשרים, החליפו את החמאה בחלופה שאינה חלבית, וודאו שהחלב שלכם פרווה. התאמה זו שומרת על ההעדפות התזונתיות מבלי לוותר על גרם של טעם.

טיפים לשיפור:

  •  אל תמהרו את תהליך הרתחת תפוחי האדמה. מזלג צריך לגלוש דרך החריצים האלה כמו סכין לוהטת דרך חמאה.
  •  התנסו עם סוגים שונים של תפוחי אדמה למרקמים משתנים.
  •  מעלים את הטעם על ידי טיגון הבצל עד להזהבה לפני ערבובם לתוך המחית.
  •  מרגישים חגיגיים? מוסיפים מעט פרמזן מגורר או כף שמנת חמוצה לשכבה נוספת של פינוק.

הנה לכם, אנשים  מתכון שיגרום לכם לחלק נוחות תוך זמן קצר. תהנה מאהבת תפוחי האדמה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות