חיפוש

מתכון לפרגיות בתנור עם דבש – תענוג אפוי

פרגיות בתנור עם דבש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היום, אנחנו צוללים למסע מעורר תיאבון עם מתכון לפרגיות עוף אפוי בתנור מזוגג דבש שהוא שילוב מושלם של מתוק, מלוח וטעים ממש. 

מקורה של יצירת המופת הקולינרית הזו אולי לא עטוף במסתורין, אבל הטעם שלה הוא לא פחות מאגדי. דמיינו לעצמכם עור פריך, בשר עסיסי וזיגוג דבש דביק שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמח.

 

רשימת רכיבים:

פרגיות עוף (בערך 1.5 ק"ג)

 1/2 כוס דבש

 1/4 כוס רוטב סויה

 3 שיני שום, קצוצות

 2 כפות שמן זית

 1 כף חרדל דיז'ון

 1 כפית פפריקה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 טימין טרי או רוזמרין לקישוט

 

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור: הפעל את התנור ב-200 מעלות צלזיוס.
  2. הכינו את העוף: שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ, מייבשים אותו במגבות נייר ומניחים אותו בתבנית צלייה.
  3. הכינו את הזיגוג: מערבבים בקערה דבש, רוטב סויה, שום טחון, שמן זית, חרדל דיז'ון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים עד שזו משפחה מאושרת ודביקה.
  4. מזגגים את העוף: מברישים את הזיגוג הטעים הזה על כל העוף, ומבטיחים שכל פינה ופינה תקבל קצת אהבה.
  5. לתנור: מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש. צולים אותו במשך כשעה או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות צלזיוס.
  6. מכסים במיצי בישול: כל 20 דקות, פתח את התנור הזה וכסה את העוף במיצים הטעימים שלו להגברת הטעם.
  7. קשטו והגישו: פזרו טימין טרי או רוזמרין על היצירה החומה זהובה שלכם, הניחו לה לנוח 10 דקות ותיהנו.

 

יתרונות תזונתיים:

  • לא רק המנה הזו היא פצצת טעם, אלא שהיא גם מעצמה תזונתית. 
  • פרגיות עוף משמש כמקור מצוין לחלבון רזה, בעוד דבש מוסיף מתיקות טבעית ללא רגשות אשם. 
  • שום ושמן זית מביאים טוב לב בריא, מה שהופך זאת לבחירה בריאה.

תשואות:

המתכון הזה מושלם לחגיגה משפחתית, המשרת 46 נשמות רעבות.

רמת קושי:

מבחינת קושי, מדובר במדיום מוצק – לא מסלול עוגות אבל גם לא טיפוס על הר האוורסט.

חלופות כשרות:

לחברים הכשרים שלנו, החליפו את רוטב הסויה בתמרי, אלטרנטיבה נטולת גלוטן וכשרה. ודא שהמרכיבים האחרים שלך עומדים גם בדרישות הכשרות שלך.

טיפים למקצוענים:

  •  קסם מרינציה: לטעם עז עוד יותר, הכריעו את העוף בזיגוג לכמה שעות או לילה במקרר.
  •  התראה על ציפוי קריספי: רוצה את הנתח הזה קריספי במיוחד? כדאי לייבש אותו לפני מריחת הזיגוג.
  •  מלווי ירקות: לזרוק כמה גזר, תפוחי אדמה או כרוב ניצנים למחבת לפלא של מחבת אחת.

הנה לכם  מסע ללקק אצבעות וחדורי דבש אל נירוונה עוף. בישול שמח, ושהמטבח שלכם יתמלא בניחוח המתוק של הצלחה! 🍯🍗

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות