דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידה מרוקאית – מעקודה
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידה המרוקאית:
מצרכים:
- 9 ביצים לארג'
- 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
- 3 גזרים מקולפים ומבושלים חתוכים לחתיכות גדולות
- 6 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לחתיכות גדולות
- כוס אפונה קפואה
- 1 לימון
- 1 שקית אבקת אפיה
- כפית כורכום (לא חובה)
- 1 כף מרק עוף
- 1 כפית מלח
אופן הכנה:
- בקערה שמים את 9 הביצים,מוסיפים כפית של כורכום,כף מרק עוף,1 כפית מלח וטורפים לבלילה אחידה.
- מוסיפים לבלילת הביצים,שקית של אבקת אפיה ומוסיפים מיץ מחצי לימון ושוב טורפים את בלילת הביצים.
- מוסיפים לבלילת הביצים את האפונה,גזר ותפוחי האדמה ומערבבים בעדינות(זהירות לא למעוך את תפוחי אדמה והגזרים).
- לוקחים סיר לא גדול במיוחד אבל גבוה,משמנים קלות את תחתית הסיר ושמים בתחתית הסיר עיגול של נייר אפיה בגודל של מכסה הסיר ושופכים לתוך הסיר את בלילת הביצים ומשטחים קלות.
- מוסיפים לבלילה בסיר את הביצים הקשות ומבשלים על האש למשך 10 דקות עש שקצוות הפשטידה משחימות מהצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות מכניסים סכין במרכז הפשטידה ואם יוצא יבש אז הפשטידה מוכנה.
- מוציאים מהתנור הופכים נותנים להתקרר פורסים ומגישים.