חיפוש

מתכון לפשטידה מרוקאית – מעקודה

פשטידה מרוקאית מתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידה מרוקאית - מעקודה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידה מרוקאית – מעקודה

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידה המרוקאית:

מצרכים:

  • 9 ביצים לארג'
  • 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
  • 3 גזרים מקולפים ומבושלים חתוכים לחתיכות גדולות
  • 6 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לחתיכות גדולות
  • כוס אפונה קפואה
  • 1 לימון
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כפית כורכום (לא חובה)
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. בקערה שמים את 9 הביצים,מוסיפים כפית של כורכום,כף מרק עוף,1 כפית מלח וטורפים לבלילה אחידה.
  2. מוסיפים לבלילת הביצים,שקית של אבקת אפיה ומוסיפים מיץ מחצי לימון ושוב טורפים את בלילת הביצים.
  3. מוסיפים לבלילת הביצים את האפונה,גזר ותפוחי האדמה ומערבבים בעדינות(זהירות לא למעוך את תפוחי אדמה והגזרים).
  4. לוקחים סיר לא גדול במיוחד אבל גבוה,משמנים קלות את תחתית הסיר ושמים בתחתית הסיר עיגול של נייר אפיה בגודל של מכסה הסיר ושופכים לתוך הסיר את בלילת הביצים ומשטחים קלות.
  5. מוסיפים לבלילה בסיר את הביצים הקשות ומבשלים על האש למשך 10 דקות עש שקצוות הפשטידה משחימות מהצדדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך 40 דקות.
  6. לאחר 40 דקות מכניסים סכין במרכז הפשטידה ואם יוצא יבש אז הפשטידה מוכנה.
  7. מוציאים מהתנור הופכים נותנים להתקרר פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות