חיפוש

מתכון לפשטידת זיתים חלבית ומענגת במיוחד

פשטידת זיתים חלבית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פאי זיתים חלבי או פשטידת זיתים חלבית – תענוג מלוח המשלב את המרקם הקרמי של מוצרי חלב עם הבעיטה המלוחה של זיתים, מציע טוויסט ים תיכוני על הפאי המסורתי. מושלם לכל אירוע, מארוחה משפחתית פשוטה ועד למפגש רשמי יותר, הפאי הזה בטוח ירשים עם פרופיל הטעמים הייחודי והמצגת המושכת חזותית.

השילוב של גבינה, זיתים וקרום חמאתי יוצר סימפוניה של טעמים שמעבירים אותך היישר אל חופי הים התיכון שטופי השמש. בין אם מוגשת כמנה עיקרית או כתוספת, פאי הזיתים החלבי הזה הוא עדות לרבגוניות ולעושר של המטבח הים תיכוני. בואו נצא למסע הקולינרי ליצירת הפשטידה הטעימה הזו בעזרת מידות המתאימות למטבחים אירופאים.

איך להכין פשטידת זיתים חלבית – הרכיבים

עבור הקרום:

  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי:

  • 200 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 מ"ל של שמנת כבדה
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים, פרוסים
  • 100 גרם זיתים שחורים מגולענים, פרוסים
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

שלבים:

  1. להכנת הקרום, טוחנים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גס. מוסיפים את המים הקרים, כף אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהבצק פשוט מתאחד.
  2. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות, ללוש קצר לכדור, ואז לשטח לדיסק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). על משטח מקומח מרדדים את הבצק כך שיתאים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מעבירים בזהירות את הבצק לכלי, מהדקים אותו לתחתית ולדפנות. חותכים את כל עודפי הבצק מהשוליים.
  4. דוקרים את בסיס הבצק כולו בעזרת מזלג, לאחר מכן מרפדים בנייר אפייה וממלאים בשעועית אפייה או אורז. אופים עיוור במשך 15 דקות, ואז מסירים את השעועית והנייר ואופים עוד 5 דקות עד להזהבה.
  5. למילוי מקציפים בקערה את גבינת השמנת, גבינת הפטה והשמנת הכבדה עד לקבלת מרקם חלק. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ואז מקפלים פנימה את הזיתים והתימין. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. יוצקים את המילוי לתוך הקרום האפוי מראש ומורחים בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב קלות.
  8. הניחו לפשטידה להתקרר מעט לפני ההגשה. ניתן ליהנות ממנו חמים או בטמפרטורת החדר.

מתכון פאי זית חלבי זה הוא חגיגה של טעמים ים תיכוניים, המשלבת תווים של שמנת, מלוחה ועשבי תיבול במנה פשוטה להפליא אך מתוחכמת. זהו מתכון רב-תכליתי שניתן להתאים אותו כך שיכלול את הזיתים או עשבי התיבול האהובים עליך, מה שהופך אותו לאהוב חדש ברפרטואר הקולינרי שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות