חיפוש

מתכון לפשטידת כרישה פרווה מושלמת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לפשטידת כרישה פרווה מושלמת

הכירו את פשטידת הכרישה פרווה – תענוג מלוח שהוא להיט במטבחים ברחבי העולם! המנה הקלאסית הזו מתגאה בשורשים במטבח הים תיכוני והמזרח אירופי, שם הכרישה שולטת. מפוצץ בטעם, זוהי יצירת מופת קולינרית המתאימה לכל אירוע, מארוחות ערב משפחתיות נעימות ועד למפגשים אלגנטיים.

כוכבת ההצגה שלנו, הכרישה, נחגגת בזכות הטעם העדין דמוי הבצל והמתיקות העדינה, משלימה קרום מתקלף וחמאתי. מה שהופך את המתכון הזה למפתה עוד יותר הוא אופיו הפרווה, כלומר הוא נטול מוצרי חלב ובשר, מה שהופך אותו למתאים לתזונה כשרה ולאנשים הסובלים ללקטוז כאחד. בנוסף, הוא עמוס בחומרים מזינים! כרישה עשירה בויטמינים A, C ו-K, כמו גם מינרלים כמו ברזל ומנגן, מקדמת עצמות בריאות, תפקוד חיסוני ועור זוהר.

רכיבים:

עבור הקרום:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 125 גרם מרגרינה קרה או קיצור ירק חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 4-5 כפות מי קרח

למילוי:

  • 4 כרישות גדולות, שטופות ופרוסות דק (חלקים לבנים וירוקים בהירים בלבד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם טופו, מפורר
  • 100 גרם גבינה טבעונית מגוררת (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר לקישוט

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה משרת כ-6-8 בטן רעבות ולוקח בערך 1.5 שעות להכין ולבשל. מבחינת קושי, הייתי אומר שזה בינוני, אבל אל תפחד, אני אדריך אותך בכל שלב כמו שף ותיק!

כעת, על ההוראות המפורטות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית בגודל 23 ס"מ במעט שמן ומניחים בצד.
  2. נתחיל עם הקרום. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות המרגרינה או קיצור הירקות ומשפשפים אותו לתוך הקמח בעזרת קצות האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  3. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח, כף בכל פעם, מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתאחד. ייתכן שלא תזדקק לכל המים, אז לך לאט. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  4. בזמן שהבצק מתקרר, נכין את המילוי. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה הפרוסה והשום הטחון, ומאדים עד שהכרישה רכה ושקופה, כ-8-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט אם משתמשים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  5. מערבבים בקערת מיקסר את הכרישה והשום המוקפצים עם הטופו המפורר וגבינה טבעונית מגוררת, אם משתמשים. מערבבים היטב עד שהכל מתפזר בצורה אחידה.
  6. כעת, הוציאו את הבצק הצונן מהמקרר. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול מעט גדול יותר מתבנית הפאי שלך. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית הפאי המשומנת ומהדקים אותו בעדינות לתחתית ולדפנות. חותכים את כל עודפי הבצק התלויים על הקצוות.
  7. יוצקים את תערובת הכרישה והטופו לקרום המוכן ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. אם אתה מרגיש מפואר, אתה יכול לקצץ את קצוות הקרום או פשוט להשאיר אותו כפרי – הכל עניין של הקסם הביתי הזה!
  9. מכניסים את הפשטידה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמלית מתייצבת.
  10. לאחר האפייה, מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים.
  11. מקשטים בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר לפרץ של רעננות וצבע.
  12. מגישים פרוסות מפשטידת הכרישה פרווה חמימות או בטמפרטורת החדר, בליווי סלט ירוק פריך או תוספת אהובה.

והנה – פשטידת כרישה פרווה מפתה שבטוח תגנוב את אור הזרקורים בכל ארוחה! זכרו, אל תפחדו להיות יצירתיים עם המילוי – תרד, פטריות או אפילו ירקות קלויים יהיו חלופות מענגות. תהנו מכל ביס מלוח, ובישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות