חיפוש

מתכון לפשטידת תרד ופטריות מפנקת ברמות על

פשטידת תרד ופטריות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

הנה מתכון טעים לפשטידת תרד ופטריות. הפאי המלוח הזה הוא תערובת מענגת של תרד עדין, פטריות אדמתיות וגבינת שמנת, הכל עטוף בקרום מאפה מתקלף.

תיאור
פשטידת תרד ופטריות היא מנה מנחמת ודשנה שמתאימה לארוחת צהריים או ערב. השילוב של תרד ופטריות יוצר מילוי עשיר ומשביע, בעוד שבצק המאפה מוסיף קראנץ' מענג. הפשטידה הזו נהדרת להרשים אורחים או ליהנות מארוחה נעימה בבית.

איך להכין פשטידת תרד ופטריות – רכיבים והוראות

למילוי:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 8 גרם פטריות, פרוסות
  • 8 כוסות עלי תרד טריים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב או שמנת

עבור המאפה:

  • 1 דף בצק עלים שנקנה בחנות (מופשר אם קפוא)
  • 1 ביצה (לשטיפה ביצים)

אז מה עכשיו?

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד שהם הופכים רכים ושקופים.
  3. מוסיפים את הפטריות הפרוסות למחבת ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתרככות.
  4. מוסיפים את עלי התרד הטריים למחבת, חופן בכל פעם, ומבשלים עד שהם נבולים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  5. טורפים בקערת ערבוב את גבינת המוצרלה המגוררת, גבינת פרמזן מגוררת, ביצים וחלב או שמנת.
  6. מוסיפים את תערובת הפטריות והתרד לתערובת הגבינה והביצים. מערבבים לאיחוד.
  7. מרדדים את עלה בצק העלים ומרפדים בו תבנית פשטידה, קוטמים את כל עודפי הבצק.
  8. יוצקים את מלית התרד והפטריות לתוך תבנית הפאי המרופדת.
  9. מקפלים כל מאפה תלוי בחזרה על המילוי כדי ליצור גבול כפרי.
  10. טורפים את הביצה לשטיפת הביצים ומברישים אותה על המאפה לגימור זהוב.
  11. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת והמאפה מזהיב.
  12. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.

פאי התרד והפטריות הזה הוא תענוג מלוח שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלך. זה מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לארוחה בלתי נשכחת. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות