חיפוש

מתכון לפשטידת תרד ללא קמח – טעם משובח עם פחות גלוטן!

פשטידת תרד ללא קמח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידת תרד ללא קמח היא מאכל מאכל יווני מסורתי שצבר פופולריות ברחבי העולם. הוא אהוב על הטעמים העשירים שלו, המרקם הקרמי והעובדה שהוא בריא להפליא.  גרסה זו ייחודית מכיוון שהיא נטולת גלוטן, מה שהופך אותה למתאימה לבעלי הגבלות תזונתיות תוך שמירה על מהות המתכון המקורי.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות פשטידת תרד ללא קמח

  1. יתרונות בריאותיים: םשטידת תרד זו עשירה בחומרים מזינים היא מעצמה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. זהו מקור מצוין לסיבים, ויטמין K, ויטמין A וברזל, מה שהופך אותו נהדר לבריאות הכללית שלך.
  2. ללא גלוטן: מנה מושלמת לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
  3. טעם טעים: השילוב של תרד, גבינת פטה ועשבי תיבול יוצר טעם מלוח ומשביע.
  4. צמחוני: אפשרות מצוינת לצמחונים ולמי שמחפשים להפחית את צריכת הבשר.
  5. צדדיות: הגישו אותו כמנה ראשונה, מנה עיקרית או תוספת. זה מושלם לכל אירוע.
  6. קל להכנה: למרות שזה אולי נשמע מורכב, המתכון הזה הוא למעשה די פשוט להכנה.
  7. דל פחמימות: אם אתם עוקבים אחרי צריכת הפחמימות שלכם, המנה הזו היא בחירה מצוינת.
  8. הכנת ארוחה: הכינו אותה מבעוד מועד ותהנו ממנה לאורך כל השבוע.
  9. מנה מרשימה: זוהי מנה מושכת מבחינה ויזואלית שיכולה להרשים את האורחים שלכם.
  10. חוויה תרבותית:  גלו את המטבח היווני והרחיבו את האופקים הקולינריים שלכם.
  • כמות: 6 מנות 
  • זמן הכנה: 45 דקות 
  • דרגת קושי: קלה

איך להכין פשטידת תרד ללא קמח?

רכיבים:

  • 500 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט יווני (או חלופה נטולת חלב)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמיר טרי, קצוץ (לא חובה)
  • ספריי בישול או שמן זית נוסף לשימון

הוראות הכנת פשטידת תרד ללא קמח

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
  2. מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא נבול, כ-3-5 דקות.
  4. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט. מסננים את כל הנוזלים העודפים.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס .
  6. בקערת ערבוב טורפים את הביצים.
  7. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת, היוגורט היווני, אגוז מוסקט טחון, שמיר קצוץ (אם משתמשים), מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  8. מוסיפים את תערובת התרד המבושלת ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
  9. משמנים תבנית אפייה (בערך 20 ס"מ קוטר) בתרסיס בישול או שמן זית.
  10. יוצקים את תערובת התרד לתוך הכלי ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והמרכז מתייצב.
  12. הניחו לעוגת התרד ללא קרום להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים

  • דל קלוריות: מתכון זה דל קלוריות כך שהוא ידידותי לאנשים שמקפידים על התזונה ועל המשקל שלהם.
  • עשיר בסיבים: מקדם בריאות מערכת העיכול.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים: במיוחד ויטמין K, A וברזל.
  • מקור טוב לחלבון: גבינת פטה ויוגורט יווני מוסיפים תכולת חלבון.
  • עשיר בנוגדי חמצון: התרד עמוס בנוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים.

חלופות מתכון

  • כשרות: השתמשו בגבינת פטה ויוגורט עם תעודת כשרות.
  • ללא חלב: החליפו את גבינת הפטה והיוגורט היווני בחלופות ללא חלב כמו טופו וחלב קוקוס.
  • טבעוני: השמיטו את הביצים והשתמשו בתחליף ביצה, כמו זרעי פשתן או זרעי צ'יה מעורבבים במים.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול 

 

  • נסו עם ירקות שונים כמו מנגולד שוויצרי או קייל לתוספת גיוון.
  • הוסיפו קורט של פתיתי פלפל אדום למעט חריפות 
  • פזרו מעט שומשום או גרעיני דלעת מלמעלה לפני האפייה לתוספת מרקם.
  • לתוספת רעננות,  הוסיפו נגיעה של מיץ לימון 
  • ניתן לשמור שאריות בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות