חיפוש

מתכון לצ'ילי קון קרנה אדום ובועט

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לצ'ילי קון קרנה אדום ובועט

בסדר, התכוננו למסע עמוס טעמים עם המתכון שלי לצ'ילי קון קרנה! המנה האייקונית הזו היא כמו פייסטה בפה שלך, ואני כאן כדי להדריך אותך במסיבה.

בואו נצא לטיול מהיר למערב הפרוע ונחקור את שורשיו של הפלא החריף הזה. מקורו במטבח הטקס-מקס, צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל דשן שמפגיש את העושר המעושן של פלפלי הצ'ילי, החוסן של הבשר וסימפוניה של תבלינים. זה כמו רודיאו קולינרי, כולכם!

רכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 פלפלים חריפים (אדומים וירוקים), קצוצים
  • 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל אחת) של שעועית, סחוטה ושטופה
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לרמת התבלינים שלך)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה טרייה קצוצה לקישוט

חלופות לאוכלי כשרות:

לחבריי הכשרים, אתה יכול להחליף את בשר הבקר בבשר הודו טחון או אפילו ללכת על המסלול הצמחי עם חלבון צמחי במרקם (TVP). בדוק את התוויות שלך עבור שימורים עם תעודת כשרות, ואתה מוכן!

יתרונות תזונתיים:

  • הצ'ילי קון קרנה הזה הוא לא רק פיצוץ טעמים; זה מעצמה תזונתית. 
  • עמוס בחלבון מבשר הבקר והשעועית, זה תענוג בונה שרירים. 
  • העגבניות מביאות מנה של נוגדי חמצון, והתבלינים לא רק מגרים את בלוטות הטעם שלך אלא גם מתהדרים בתכונות אנטי דלקתיות. זה אוכל מנחם עם בעיטת בריאות!

מנות וזמן: המתכון הזה הוא חביב הקהל, שמספיק ל-6 אמיגוס רעבים. ואל תפחד, זה לא יגרום לך להתעסק שעות במטבח. בעוד כ-45 דקות, יהיה לך סיר מבעבע של טוב מוכן לטרוף.

רמת קושי: עכשיו, בואו נדבר על קושי. המתכון הזה? קל יותר מלהסתכסך עם טמבל. זה "קל" מוצק על הסקאלה. אז גם אם הכישורים הקולינריים שלך פראיים כמו המערב, יש לך את זה!

טיפים לבישול:

  • משחימים את הבקר: אל תמהר את תהליך ההשחמה. תן לבשר הבקר להיות זהוב וטעים לגמרי עבור הטעם העמוק הזה.
  • תבלינים בהדרגה: אוהבי תבלינים, החזיקו את הסוסים שלכם! מוסיפים תבלינים בהדרגה וטועמים תוך כדי. אתה תמיד יכול להוסיף עוד בעיטה אבל לחזור אחורה זה רודיאו מסובך יותר מאשר לאלף שור.
  • מבשלים לאט: תנו לצ'ילי להתבשל נמוך ואיטי. זה לא מרוץ; זה ריקוד איטי של טעמים. כמה שיותר זמן, יותר טוב.

עכשיו, שים את הסינר שלך, תפוס את כובע הבוקרים שלך, ובואו לרשרש קצת קסם צ'ילי קון קרנה! יאוו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות