חיפוש

מתכון לקיורטוש: הרפתקה ספירלית מתוקה

מתכון לקיורטוש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

היי, חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם הקסום של הקיורטוש. אם מעולם לא שמעתם עליהם, תתכוננו להיות מופתעים. הפינוקים המתוקים האלה בצורת ספירלה הם המצאה הונגרית מענגת שאהובה ברחבי העולם. אז בואו נפשיל שרוולים ונתחיל לאפייה!

מקורות:

לקיורטוש, הידועות גם בתור "עוגת ארובה" יש היסטוריה מרתקת שראשיתה בחבל טרנסילבניה בהונגריה. דמיינו את זה: אופים בכפרים זעירים, משתמשים במקלות עץ כדי לאפות בצק על אש גלויה. התוצאה? מאפה ספירלה מהפנט, פריך ומתוק שמשביע את התשוקה כבר מאות שנים!

תפוקה, זמן הכנה ורמת קושי

  • מתכון זה יעניק לכם כ-4 מנות קיורטוש.
  • זה לוקח בערך 2-3 שעות מתחילתו ועד סופו, כולל זמן התפחה של הבצק.
  • בסקאלה שלנו מהקל לקשה, הכנת קיורטוש נופלת באופן ישיר בקטגוריית הקל. אם אפיתם לחם בעבר, יש לכם את זה!

איך להכין קיורטוש? – הרכיבים

  • לבצק – 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 1 חבילה (7 גרם) של שמרים יבשים
  • 250 מ"ל חלב פושר
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן צמחי
  • עבור הציפוי – 100 גרם סוכר מגורען\
  • 1 כף קינמון טחון (או אבקת קקאו, אם אתם מעדיפים טוב שוקולד)
  • קורטוב של אגוזים מרוסקים (כמו שקדים או אגוזי מלך)

הוראות הכנה לקיורטוש

  1. הכנת הבצק – מערבבים בקערה את החלב הפושר והסוכר עד שהסוכר נמס. מפזרים את השמרים מלמעלה ומניחים להם לשבת 5 דקות עד שמתקבל קצף. מוסיפים את הקמח, המלח והשמן הצמחי. מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. הכנת הציפוי – בזמן שהבצק תופח מערבבים את הסוכר והקינמון הטחון (או אבקת הקקאו) בכלי רדוד. הניחו אותו בצד.
  3. עיצוב ואפייה – לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לחבל ארוך ודק (קוטר של כ-2 ס"מ). מגלגלים את חבלי הבצק בתערובת הסוכר-קינמון, מוודאים שהם מצופים בנדיבות. עוטפים בזהירות את הבצק המצופה סביב גליל עץ או צינור מתכת (אורך כ-25 ס"מ). אופים את הבצק העטוף בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס) במשך כ-20-25 דקות, או עד להזהבה ופריכה.
  4. הגשה – לאחר שהם יצאו מהתנור, הניחו לקיורטוש שלכם להתקרר מעט.
  5. אם תרצו, פזרו מעט אגוזים מרוסקים על המשטח הדביק והסוכרי לטוב נוסף.

יתרונות תזונתיים:

אוקיי, בואו נהיה אמיתיים – קיורטוש הוא פינוק, לא מזון בריאות. עם זאת, הוא מספק מנה של אושר, והאושר חיוני לנשמה, נכון? במידה, לא ניתן למדוד את השמחה שאתם מקבלים מהספירלות המתוקות הללו בקלוריות.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ודאו שכל המרכיבים שלכם מאושרים כשרות. אתם יכול גם להתנסות בציפויים שונים, כמו קוקוס מגורר או אבקת סוכר.

טיפים לשיפור:

  • תהיו יצירתיים עם מילויים! הוסיפו נוטלה, גבינת שמנת, או אפילו שימורי פירות בתוך הבצק לפני האפייה.
  • אל תמהרו את תהליך התפיחה של הבצק; לתת לבצק לעשות את שלו.
  • אם אין לכם גלגלת מיוחדת לקיורטוש, אלתרו בעזרת קופסת פח נקייה וריקה.

אז הנה לכם, הרפתקה ספירלית מתוקה מחכה לכם בצורת קיורטוש! בין אם אתם נהנים מהם פשוטים או עם מילויים טעימים, הפינוקים הללו מובטחים לספק את תאוות המתוקים שלכם ולהעלות חיוכים על הפנים שלכם. תהנו מהמסע ומהתגמולים מעוררי הפה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות