דרגו את המתכון

מתכון לקינואה עם בצל – טעים בקטע מפתיע (וגם פצצה של בריאות!)

אם חשקה נפשכם להתפנק על מנה שהיא לא רק מזינה אלא גם סופר קלה להכנה – אז קינואה עם בצל.

המנה הזו היא תערובת פנטסטית של פשטות וטעם, המושרשת במסורות העתיקות של המטבח הדרום אמריקאי, שבה הקינואה הייתה מרכיב יסוד במשך אלפי שנים. זהו דגן רב תכליתי (טוב, טכנית זה זרע אבל אנחנו לא קטנוניים) שכבש את העולם בסערה.

גודל הגשה, זמן הכנה וקושי

איך להכין קינואה עם בצל – אז מה צריך?

קינואה ובצל – הוראות בישול שלב אחר שלב

  1. התחל על ידי שטיפת הקינואה שלך במים קרים במסננת דקה. שלב זה מסיר את הציפוי הטבעי, ספונין, שיכול לגרום לטעם מר.
  2. בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם הופכים שקופים ומזהיבים מעט – זה מוציא את המתיקות.
  3. מערבבים פנימה את הקינואה ונותנים לה לצלות במשך דקה או שתיים. זה מוסיף טעם אגוזי מקסים.
  4. יוצקים מים או מרק, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לרתיחה. מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהקינואה אוורירית והנוזלים נספגים.
  5. מסירים מהאש, מניחים לו לשבת מכוסה במשך 5 דקות, ואז מורחים אותו עם מזלג.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. זה הזמן להוסיף עשבי תיבול או תבלינים נוספים שאתה אוהב.

יתרונות תזונתיים

חלופות תזונתיות

טיפים לשדורג המנה

מחשבות אחרונות

קינואה עם בצל היא יותר מסתם תוספת; זה קנבס ליצירתיות הקולינרית שלך. זה עדות לכך שמשהו כל כך פשוט יכול להיות כל כך טעים ובריא. בנוסף, זה קל להכין, אפילו בלילות השבוע הקדחתניים האלה. אז קדימה, נסה את זה ותן לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמח! בישול שמח לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות