חיפוש

מתכון לקינואה עם בצל – טעים בקטע מפתיע (וגם פצצה של בריאות!)

מתכון לקינואה עם בצל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לקינואה עם בצל – טעים בקטע מפתיע (וגם פצצה של בריאות!)

אם חשקה נפשכם להתפנק על מנה שהיא לא רק מזינה אלא גם סופר קלה להכנה – אז קינואה עם בצל.

המנה הזו היא תערובת פנטסטית של פשטות וטעם, המושרשת במסורות העתיקות של המטבח הדרום אמריקאי, שבה הקינואה הייתה מרכיב יסוד במשך אלפי שנים. זהו דגן רב תכליתי (טוב, טכנית זה זרע אבל אנחנו לא קטנוניים) שכבש את העולם בסערה.

גודל הגשה, זמן הכנה וקושי

  • משרת: 4 אנשים.
  • זמן הכנה: 10 דקות.
  • זמן בישול: 20 דקות.
  • קושי: קל כמו עוגה!

איך להכין קינואה עם בצל – אז מה צריך?

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים או מרק (לתוספת טעם)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: שום, עשבי תיבול או ירקות לתוספת טעם

קינואה ובצל – הוראות בישול שלב אחר שלב

  1. התחל על ידי שטיפת הקינואה שלך במים קרים במסננת דקה. שלב זה מסיר את הציפוי הטבעי, ספונין, שיכול לגרום לטעם מר.
  2. בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם הופכים שקופים ומזהיבים מעט – זה מוציא את המתיקות.
  3. מערבבים פנימה את הקינואה ונותנים לה לצלות במשך דקה או שתיים. זה מוסיף טעם אגוזי מקסים.
  4. יוצקים מים או מרק, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לרתיחה. מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהקינואה אוורירית והנוזלים נספגים.
  5. מסירים מהאש, מניחים לו לשבת מכוסה במשך 5 דקות, ואז מורחים אותו עם מזלג.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. זה הזמן להוסיף עשבי תיבול או תבלינים נוספים שאתה אוהב.

יתרונות תזונתיים

  • קינואה: חלבון מלא, עמוס בכל תשע חומצות האמינו החיוניות. הוא גם עשיר בסיבים, מגנזיום, ויטמיני B, ברזל, אשלגן, סידן, זרחן, ויטמין E ונוגדי חמצון שונים.
  • בצל: מקור נהדר לויטמין C ונוגדי חמצון.
  • שמן זית: שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.

חלופות תזונתיות

  • טבעוני או צמחוני: זה כבר שם!
  • ללא גלוטן: הקינואה נטולת גלוטן באופן טבעי.
  • לתוספת חלבון: מערבבים פנימה עוף מבושל, שרימפס או טופו.
  • דל נתרן: השתמש במרק דל נתרן או במים.

טיפים לשדורג המנה

  • הוסף ירקות קלויים כמו פלפלים, קישואים או עגבניות שרי לקבלת תוספת של צבע וחומרי מזון נוספים.
  • מערבבים מעט עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה ממש לפני ההגשה.
  • לטוויסט מתוק, מוסיפים חמוציות מיובשות או תפוחים קצוצים.
  • סחיטה של מיץ לימון או קורט חומץ בלסמי יכולים להאיר את הטעמים.

מחשבות אחרונות

קינואה עם בצל היא יותר מסתם תוספת; זה קנבס ליצירתיות הקולינרית שלך. זה עדות לכך שמשהו כל כך פשוט יכול להיות כל כך טעים ובריא. בנוסף, זה קל להכין, אפילו בלילות השבוע הקדחתניים האלה. אז קדימה, נסה את זה ותן לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמח! בישול שמח לכולם

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות