חיפוש

מתכון לקציצות בשר בקר אסייתיות – טעמים לא מוכרים ומדהימים!

מתכון לקציצות בשר אסייתיות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קציצות בשר אסייתיות בולטות בעולם הקולינריה בתערובת הטעמים והמרקמים הייחודית שלהן, מה שהופך אותן למנה אהובה על פני מטבחים שונים של היבשת. בניגוד לעמיתיהם המערביים, כדורי בשר אסיאתיים משלבים לעתים קרובות מרכיבים כמו רוטב סויה, ג'ינג'ר ושמן שומשום, ומציעים טעם ארוז אומאמי מענג.

קציצות אלה הן רב-תכליתיות, מושלמות להגשה עם אורז, אטריות, או אפילו כמתאבן טעים עם תוספת של רוטב טבילה. המתכון הבא נועד ללכוד את המהות של המטבח האסייתי, ומציג גישה פשוטה אך טעימה להכנת קציצות עם פנים עדין ועסיסי ומראה חיצוני מתובל להפליא.

איך להכין קציצות בשר אסייתיות – הרכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 2 ס"מ, מגוררת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם פירורי לחם
  • ביצה 1
  • כוסברה טרייה, קצוצה לקישוט
  • שומשום, לקישוט
  • שמן לטיגון

שלבים:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, השום, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, שמן השומשום, חומץ האורז, הסוכר והפלפל השחור. מערבבים היטב.
  2. מוסיפים את פירורי הלחם והביצה לתערובת הבשר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  4. מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
  5. מטגנים את הקציצות בקבוצות, הופכים מדי פעם, עד שהן משחימות ומבושלות באופן אחיד, כ-10-12 דקות.
  6. מעבירים את הקציצות המבושלות לצלחת הגשה.
  7. מקשטים בכוסברה קצוצה ושומשום לפני ההגשה.

הקציצות האסיאתיות הללו הן לא רק עדות לטעמים העשירים והמגוונים של המטבח האסייתי אלא גם מנה מושלמת לכל אירוע, המציעה ארוחה מנחמת ומשביעה שבטוח תשמח כל חיך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות