מתכון לקציצות עוף שילדים אוהבים
אילנית כרבי משתפת אותנו במתכון מושלם לקציצות עוף
מצרכים:
½ קילו חזה עוף טחון
2 בצלים
1 תפוח אדמה (בינוני)
2 ביצים
3 כפות פירורית מתובלת
מלח (לפי הטעם)
בהרט (מעט)
פלפל שחור (לפי הטעם)
פטרוזיליה (לפי הטעם)
רוטב:
3 בצלים
1 כף רוטב טריאקי
1 כף סילאן
1 כפית כורכום
½ 1 כוסות מים רותחים
מעט מרק עוף
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קציצות עוף ברוטב עגבניות מתכון מושלם
קציצות עוף ירוקות של תומר תומס
קציצות חזה עוף ברוטב ריבת בצל
מתכון נוסף לקציצות עוף:
אופן ההכנה:
קציצות:
1.מגרדים את התפוח אדמה והבצלים מערבים עם שאר המצרכים וקורצים עיגולים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.
רוטב:
1. לחתוך את הבצלים דק ולטגן, כשהבצל משחים נוסיף רוטב טריאקי וסילאן , כורכום וכחצי כוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
2.נבשל על אש קטנה כדי שהבצל ימשיך להפריש נוזלים והרוטב יעשה סמיך.
3.נוסיף את הקציצות, ועוד ככוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
נפזר פלפל שחור גרוס ונבשל לכעשרים דקות על אש נמוכה – נפזר בסיום פטרוזיליה לקישוט.