חיפוש

קציצות עוף ברוטב עגבניות מתכון מושלם

קציצות עוף ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות עוף ברוטב עגבניות מתכון מושלם

אוריה אהרוני משתפת אותנו במתכון מושלם של קציצות בשר ברוטב עגבניות.

מצרכים:

לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
חצי חבילת כוסברה
בצל בינוני 1
2 כפות פרורי לחם (ניתן להןסיף עוד )
תפוח אדמה גדול מבושל
כף כמון
כף בהרט
כף תבלין לקציצות
חצי כפית כורכום
מלח בנדיבות
פלפל שחור
לרוטב:
5 עגבניות גדולות
3 שיני שום
3 כפות רסק
כוס וחצי חד םעמי מים קרים
פלפל שחור
כף פ. חריפה
מלח לפי הטעם
אם אוהבים עוד חריפות אפשר להוסיף כף פלפל שטה
אופן הכנה יופיע בהמשך

מתכונים נוספים של קציצות עוף:
קציצות עוף מטוגנות לילדים – מתכון מנצח
קציצות עוף בהכנה מוקדמת
קציצות עוף ירוקות של תומר תומס

מתכון נוסף של קציצות עוף ברוטב עגבנים של אורטיז מטבח ביתי:

אופן הכנה:

1. הקציצות : בקערה לערבב את החזה עוף בצל שקצצנו דק ,פרורי לחם , תבלינים כוסברה ותפוח אדמה מרוסק לפירה ונאחד בעזרת הידיים לעיסה .
2. ניקח קערה עם מים ונרטיב קלות את הידיים ונתחיל ליצור כדורים בגודל בינוני וקטן עד לסיום כל תערובת הקציצות .
3. הרוטב : נחתוך 2 עגבניות לקוביות בינוניות ואת השאר נגרד בפומפיה לרסק כמו זה של מלוואח , נכתוש את השיני שום ונוסיף לעגבניות , נתבל בתבלינים .
4. ניקח סיר עם מעט שמן ונתחיל לטגן את העגבניות והשום על אש בינונית נמוכה , עד שהעגבניות הצטמצמו והמיץ יצא דיו נוסיף את הרסק ונמשיך לערבב ,בהדרגה נוסיף את המים הקרים ונערבב עד לקבלת רוטב יפה (אפשר להוסיף עוד קצת מים אם זה מידי סמיך) , נטעם לבדוק שלא חסר מלח / אחר וניתן לרוטב על אש נמוכה כ 10 דקות .
5. נוסיף את הקציצות בעדינות ובצורה מסודרת לסיר ונבשל כ 15 – 20 דקות על אש נמוכה יחסית .
6. לא לשכוח !להרטיב את הידיים בכל פעם שיוצרים כדור זה ממש עוזר למראה שלהם ולזה שלא ידבק ליידים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות