חיפוש

מתכון לשום שחור מותסס שחררו את טוב האומאמי!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לשום שחור מותסס שחררו את טוב האומאמי!

דמיינו את זה, טרנספורמציה קסומה קטנה במטבח שלכם שהופכת שום רגיל לתחנת כוח עמוקה, כהה וטעימה המכונה שום שחור מותסס. מקורו של המטבח הקוריאני, פנינה קולינרית זו עשתה את דרכה ברחבי העולם, כשהיא שובת לב בלוטות הטעם עם התווים המתוקים והמלוחים שלה.

רכיבים:

  • 20 ראשי שום
  • 1 כף מלח ים
  • בד גבינה
  • חוּט

הוראות הכנה:

  1. קח על 20 ראשי שום. כן, עשרים! אנחנו הולכים בגדול כאן. מקלפים את השכבות החיצוניות ומשאירים את השיניים שלמות. אתה רוצה שאותות השום הקטנות האלה יספגו את כל הטוב.
  2. מניחים את שיני השום בקערה ומפזרים עליהן כף נדיבה של מלח ים. לזרוק אותם כאילו אתה בתחרות זריקת סלט. זה מתחיל את תהליך התסיסה.
  3. מעבירים את השום המלוח לצנצנת זכוכית נקייה. ארוז אותם שם אבל השאר קצת מקום בחלק העליון. אתה לא רוצה פיצוץ שום.
  4. מכסים את הצנצנת בשכבה כפולה של בד גבינה ומהדקים אותה בחוט. זה מאפשר לקסם לקרות תוך שמירה על פולשים מטרידים.
  5. כעת, מתחיל משחק ההמתנה. שים את הצנצנת במקום קריר וחשוך למשך 4-6 שבועות. בדוק את זה מדי פעם – אתה תתחיל לראות את השיניים מתכהות ומתרככות.
  6. אחרי שבועות של ציפייה, השום השחור המותסס שלך מוכן! השן צריכה להיות רכה, כהה ולמעשה מתחננת לשימוש ביצירת המופת הקולינרית הבאה שלך.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

לקבלת טוויסט כשר, החליפו את מלח הים במלח כשר. ודא שכל הכלים שבהם נעשה שימוש הם בעלי כשרות. המהפך נשאר אותו הדבר, רק עם חותמת כשרות.

יתרונות תזונתיים:

  • לא רק משפר טעם, שום שחור מותסס הוא מעצמה תזונתית. 
  • עמוס בנוגדי חמצון ומתגאה בתכונות אנטי דלקתיות, זה החבר הכי טוב של המערכת החיסונית שלך. 
  • הוא מכיל גם S-allyl-cysteine, תרכובת שמאמינים שיש לה יתרונות בריאותיים שונים, כולל בריאות הלב.

כמות: המתכון הזה מניב צנצנת מלאה בטוב אומאמי שניתן להשתמש בה באין ספור מנות. ממרינדות ורטבים ועד ממרחים ורטבים, היצירות הקולינריות שלך עומדות לקבל שדרוג.

זמן הכנה: סבלנות היא המפתח כאן. תסיסת שום לוקחת זמן, בערך 4-6 שבועות. אבל תאמינו לי, ההמתנה שווה את זה.

רמת קושי: בינונית. למרות שהתהליך אינו מסובך, הוא דורש קצת תשומת לב וטיפול. תהליך התסיסה כרוך במעט המתנה וניטור, מה שהופך אותו למדיום מוצק בסולם הקושי.

טיפים לשיפור:

ניסוי עם זני שום שונים לקבלת פרופילי טעם ייחודיים.

השתמשו בציפורן התססה או בנוזל הסירופ ברוטבים, רטבים, או אפילו כממרח על לחם פריך.

להיות יצירתי! מערבבים אותו עם חמאה לממרח שום גן עדן.

הנה לכם – מסע מהשום הצנוע לתענוג עמוס בטעמים ועשיר בחומרי מזון. אמצו את התהליך, התנסו והעלו את המנות שלכם עם הקסם של שום שחור מותסס! בלוטות הטעם שלך יודו לך, וכך גם קוראי הבלוג שלך. תסיסה שמחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות