חיפוש

מתכון לשקשוקה תרד ירוקה – אחד הדברים הטעימים שאתם יכולים להכין!

שקשוקה תרד ירוקה מטריפה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היום אני סופר מתרגש לשתף במתכון שקרוב ללבי – שקשוקה תרד.

המנה הזו היא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם שלכם אלא גם מחזה צבעוני לעיניים שלכם. בגרסה המקורית, שקשורה מקורה מצפון אפריקה ופופולרי במטבח המזרח תיכוני, שקשוקה מסורתית היא מאכל חריף על בסיס עגבניות עם ביצים עלומות. מה שיש לי בשבילכם הוא טוויסט ירוק לקלאסיקה הזו – הוספת ערימה של תרד לבעיטה תזונתית נוספת!

מנות, זמן וקושי:

מנות: מתאים ל-4-6 אנשים.

זמן הכנה: 10 דקות.

זמן בישול: 20 דקות.

זמן כולל: 30 דקות.

קושי: בינוני. לא מדע טילים, אבל תזדקק לכמה כישורי בישול בסיסיים.

שלבי בישול:

  1. מטגנים את הבסיס: מחממים שמן זית במחבת גדולה. לזרוק פנימה את הבצל והשום. מטגנים עד שהם רכים וריחניים.
  2. מוסיפים תרד: עורמים את התרד. זה אולי נראה כמו הר, אבל הוא יירד כמעט לכלום. מערבבים מדי פעם.
  3. תבלינים: מערבבים פנימה את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. נותנים לזה להתבשל עד שכל העסק נהיה קצת סמיך.
  4. זמן ביצה: יוצרים בארות קטנות בתערובת ופורצים ביצה לכל אחת. מכסים את המחבת ונותנים לה להתבשל עד שהביצים רק מתייצבות.
  5. מקשטים ומגישים: מפזרים מעט פטה מפוררת ועשבי תיבול טריים. הגישו אותו חם, אולי עם קצת לחם פריך כדי לנגב את הטוב.

רכיבים:

  • שמן זית – 2 כפות
  • בצל קצוץ – 1 בינוני
  • שיני שום, טחונות – 3
  • תרד טרי – 4 כוסות
  • ביצים – 4 עד 6, תלוי עד כמה אתה אוהב את זה
  • כמון – 1 כפית
  • פפריקה – 1 כפית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • הגבינה האהובה עליהם – בולגרית ופטה באות פה כמו כפפה
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה – לקישוט
  • אופציונלי – 500 מ"ל שמנת לבישול לשדרוג החוויה

יתרונות תזונתיים:

תרד – עמוס בברזל, ויטמינים ונוגדי חמצון. שלום, חיזוק אנרגיה!

ביצים – מושלם עבור חלבון איכותי וחומצות אמינו חיוניות.

שום ובצל – נהדר עבור המערכת החיסונית שלך.

חלופות מתכון:

טִבעוֹנִי? דלג על הביצים והפטה. מוסיפים קצת חומוס לחלבון.

ללא לקטוז? פשוט עזוב את גבינת הפטה.

דלות פחמימות? הוספיו עוד התרד וותרו על ניגובים!

טיפים לשדרוג:

עשבי תיבול: ניסוי עם עשבי תיבול שונים כמו בזיליקום או טימין.

Spice it Up: קורטוב של פתיתי צ'ילי למי שאוהב בעיטה.

מרקמים: הוסיפו פלפלים או קישואים לתוספת קראנץ'.

לחם בצד: מגישים עם פיתה או לחם מחמצת. זה מחליף משחק!

זיכרו, בישול הוא רק להפוך אותו לעצמך. אל תפחדו להתנסות עם מרכיבים או תבלינים שונים. והכי חשוב, תהנה עם זה! שקשוקה תרד זו מושלמת לבראנץ' נעים או לארוחת ערב מנחמת. תהנו מכל ביס ותנו לטעמים לרקוד בחיך

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות