חיפוש

מתכון לתענוג סטייק כרוב

סטייק כרוב

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

סטייק כרוב, הגיבור הבלתי מוכר של עולם הירקות, הוא מאכל שיגרום אפילו לאנשים הכי פוביים לכרוב לחשוב מחדש על בחירות חייהם. סטייק כרוב, שנולד מהצורך במנה ירקות דשנה, טעימה ומרשימה בעליל, מצא את דרכו אל שולחנות ארוחת הערב ואל ליבם של רבים. מקורותיו? ובכן, בוא נגיד שזה פרי יצירתם של חדשנים קולינריים שרצו להפוך את הכרוב הצנוע לכוכב התוכנית.

רשימת רכיבים:

 ראש כרוב אחד (בחר אחד יציב ליכולת סטייק טובה יותר)

 3 כפות שמן זית

 2 שיני שום, קצוצות

 1 כפית פפריקה מעושנת

 1 כפית טימין מיובש

 מלח ופלפל לפי הטעם

 זיגוג בלסמי לטפטוף

 אופציונלי: פרמזן מגורר לתוספת פיצה

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור: הגדר את התנור שלכם לחום של 220 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הכרוב: חותכים את הכרוב לפרוסות עבות, כ-2 ס"מ כל אחת. אלה יהיו סטייק הכרוב שלך. אל תדאג אם הם לא מעגלים מושלמים; כפרי נמצא בפנים.
  3. קסם התיבול: בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שום טחון, פפריקה מעושנת, טימין מיובש, מלח ופלפל. מברישים את המרקחת הטעימה הזו בנדיבות על שני הצדדים של סטייק הכרוב שלך.
  4. לתנור: מניחים את סטייקי הכרוב על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הכניסו אותם לתנור שחומם מראש למשך כ25-30 דקות או עד שהם זהובים ופריכים בקצוות.
  5. טפטפו והגישו: לאחר היציאה מהתנור, תנו לסטייקי הכרוב הללו נופך אחרון של מעמד על ידי זיגוג מעט זיגוג בלסמי מעליהם. אם מתחשק לכם, פזרו מעט פרמזן מגורר לשכבה נוספת של טעים.

יתרונות תזונתיים:

כרוב, המעשה העיקרי כאן, הוא דל בקלוריות אך עשיר בחומרים מזינים. הוא עמוס בויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון. המנה הזו היא מעצמה של טוב, מקדמת בריאות מערכת העיכול, מספקת תמיכה חיסונית ותורמת לרווחה הכללית.

כמות:

מתכון זה משרת כ-4 אנשים, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש קטן של חובבי כרוב.

זמן הכנה:

מהקיצוץ ועד להגשה, מדובר על 40 דקות בערך. מהר, נכון?

רמת קושי:

זה נמצא היטב באזור הקל. 

חלופות למתכונים:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, פשוט וודאו שכל המרכיבים שלך עומדים בהנחיות התזונתיות שלך. 
  • ניתן להחליף שמן זית בחלופה כשרה ולדלג על הפרמזן אם חלבי זה לא הקטע שלכם.

טיפים:

  •  אל תחסכו בתיבול. כרוב יכול להתמודד עם טעמים נועזים, אז היו נדיבים עם עשבי התיבול והתבלינים שלכם.
  •  ניסוי עם תערובות תיבול שונות. כמון, כוסברה, או אפילו קורט אבקת צ'ילי יכולים לקחת את סטייק הכרוב שלכם לגבהים חדשים.
  •  אם אתם חשים במיוחד לבריאות, טפטפו מעט מיץ לימון על סטייקי הכרוב לפני ההגשה לבעיטת טעם הדרים.

הנה לכם – מתכון לסטייק כרוב קל כמו טעים. זוהי דרך בטוחה להפוך את הירקות שלכם לכוכב הארוחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות