חיפוש

מתכון לתפוחי אדמה מעוכים והכי ממכרים ביקום

תפוחי אדמה מעוכים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תפוחי אדמה מעוכים (פירה) הם אוכל מנחם קלאסי המשתלב בצורה מושלמת עם מגוון רחב של מנות עיקריות. פירה קרמי, אוורירי וחמאתי, המתכון הזה ידריך אותך בשלבים ליצירת תפוחי אדמה מעוכים ומושלמים בכל פעם. בין אם מוגשת כתוספת לארוחת ערב צלויה דשנה או כתוספת מנחמת לקציץ הבשר האהוב עליך, הפירה הזה בטוח יהיה להיט עם משפחה וחברים.

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים?
– 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי זנים קמחיים כמו רוסט או מאריס פייפר
– 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
– 120 מ"ל חלב מלא, מחומם
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לא חובה, לקישוט)

שלבים להכנת תפוחי אדמה מעוכים
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה, בקוטר של כ-3-4 ס"מ.
2. שוטפים את נתחי תפוחי האדמה במים קרים כדי להסיר עודפי עמילן.
3. מניחים את נתחי תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים אותם במים קרים. מוסיפים קורט נדיב של מלח למים.
4. מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 20-25 דקות, או עד שהם רכים במזלג.
5. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, מסננים אותם היטב ומחזירים אותם לסיר.
6. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג את תפוחי האדמה עד שהם חלקים וללא גושים.
7. מוסיפים את החמאה הרכה לפירה וממשיכים לרסק עד להטמעה מלאה של החמאה.
8. יוצקים פנימה בהדרגה את החלב החם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירה מגיע למרקם הקרמי הרצוי. ייתכן שלא תצטרך להשתמש בכל החלב.
9. מתבלים את הפירה במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
10. מעבירים את הפירה לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.
11. הגישו את הפירה הקרמי חם כתוספת, ותיהנו מהמרקם הקטיפתי והטעמים העשיר עם המנה העיקרית האהובה עליכם.
12. שתפו את הפירה הביתי הזה עם יקיריכם והתענגו על הנוחות של הקלאסיקה הנצחית הזו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות