חיפוש

מתכון מיונז ביתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מיונז ביתי

אה, הטוב הקרמי והחריף של מיונז תוצרת בית! יש משהו מאוד מספק בהכנת מנה של התבלין הרב-תכליתי הזה מאפס. בעוד שמקורותיו של המיונז עכורים במקצת, כאשר ספרד וצרפת טוענות ליצירתו, דבר אחד בטוח: זהו מרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם כיום.

רכיבים:

  • – 1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
  • – 1 כף חרדל דיז'ון
  • – 1 כף מיץ לימון
  • – 1 כוס שמן בטעם ניטרלי (כגון קנולה או חמניות)
  • – מלח לטעימה

הוראות הכנה:

  1. בקערת מיקסר בגודל בינוני מפצחים את הביצה ומוסיפים את חרדל הדיז'ון ומיץ הלימון.
  2. בעזרת מטרפה או מיקסר ידני מערבבים את החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. תוך כדי טריפה מתמשכת מטפטפים פנימה באיטיות את השמן בזרם דק ויציב. שלב זה חיוני לאמולסיפיקציה של המרכיבים וליצירת המרקם הקרמי הזה. קח את הזמן שלך והיה סבלני!
  4. תוך כדי הוספת השמן, תבחין שהתערובת מתעבה והופכת לקרמית. ממשיכים להקציף עד שכל השמן נטמע.
  5. לאחר שהמיונז מגיע למרקם הרצוי, טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך. אתה יכול גם להתאים את החומציות על ידי הוספת עוד מיץ לימון אם תרצה.
  6. מעבירים את המיונז לכלי נקי ואטום ומאחסנים במקרר עד שבוע.

חלופות למתכונים:

כשרות: להכנת מיונז כשר יש להקפיד על כשרות כל המרכיבים. ניתן גם להחליף את המלח הכשר במלח הרגיל במידת הצורך.

טבעוני: לגרסה טבעונית, החליפו את הביצה ב-1/4 כוס טופו משי או אקוופאבה (הנוזל מקופסת חומוס). השתמשו בחרדל דיז'ון ומיץ לימון על בסיס צמחי, ובחרו בשמן צמחי כמו שמן סויה או אבוקדו.

וריאציות טעם: תהיו יצירתיים עם המיונז הביתי שלכם על ידי הוספת שום, עשבי תיבול טריים או תבלינים כמו פפריקה או פלפל קאיין לבעיטה נוספת.

יתרונות תזונתיים:

  • מיונז תוצרת בית יכול להיות אלטרנטיבה בריאה יותר לגרסאות שנרכשו בחנות, מכיוון שיש לך שליטה על איכות המרכיבים המשמשים. 
  • ביצים מספקות חלבון באיכות גבוהה, בעוד השמן מוסיף שומנים בריאים לתזונה שלך. 
  • בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרכיבים כך שיתאימו לצרכים התזונתיים שלך, כגון שימוש בשמן זית עבור השומנים החד בלתי רוויים הבריאים ללב שלו.

כמות: מתכון זה מכין בערך 1 כוס מיונז.

זמן הכנה: הכנת מיונז ביתי אורכת כ-10 דקות.

רמת קושי: קל – אם אפשר לפצח ביצה ולהקציף במרץ, אפשר להכין מיונז!

טיפים:

  • השתמשו במרכיבים טריים ואיכותיים לקבלת התוצאות הטובות ביותר. ביצים טריות ושמן איכותי יניבו מיונז טעים יותר.
  • ודא שכל החומרים שלך נמצאים בטמפרטורת החדר לפני שתתחיל. זה עוזר להם להתחלב ביתר קלות.
  • אם המיונז שלך נשבר (כלומר הוא נהיה דק מדי או נפרד), אל תיבהל! כל שעליך לעשות הוא להתחיל עם חלמון ביצה טרי בקערה נקייה ולהקציף באיטיות את התערובת השבורה כדי לקבל אמולסיה שוב.
  • נסה עם שמנים שונים כדי למצוא את הטעם המועדף עליך. יש אנשים שנהנים מהתווים הפירותיים של שמן זית כתית מעולה, בעוד שאחרים מעדיפים את הטעם הנייטרלי של שמן קנולה או זרעי ענבים.
  • מיונז תוצרת בית נוטה להסמיך מעט כשהוא מתקרר במקרר, אז זכור זאת בעת התאמת הסמיכות. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט מים או יותר מיץ לימון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות