מתכון מנצח לעוגיות אגוזים מרוקאיות למימונה
מתכון מושלם לעוגיות אגוזים מרוקאיות למימונה .
2 ורבע כוסות (225 גרם) אגוזי מלך
1 ביצה לארג'
½ כף חמאה, מרוככת
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 קורט קינמון טחון
3 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מתכון לספינג' מרוקאי נדיר למימונה
ממתק מרציפן ושוקולד למימונה
זאבן מרוקאי מתכון מושלם למימונה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות,מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. טוחנים את אגוזי המלך במעבד מזון עד שהם טחונים לחתיכות קטנות.
3. בקערה גדולה טורפים את הביצה והחמאה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק. מערבבים פנימה את הסוכר והקינמון.
4. בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים את החומרים היבשים לתוך הרטוב. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים להתקרר במקרר למשך חצי שעה.
5. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 2.5 ס"מ ואז טובליםצכל אחד מהם באבקת סוכר. מסדרים על תבנית האפייה, ומשאירים ביניהם מרווח של 2.5 ס"מ.
6. אופים במשך 4 דקות, ואז מסובבים את התבנית. אופים עוד 3-5 דקות עד שהם מזהיבים ויציבים בשוליים וסדוקים על פני השטח. מרכז העוגיות עדיין צריך להיות רך.
מצננים ומפדרים במעט אבקת סוכר נוספת לפני ההגשה, אם צריך.