חיפוש

מתכון סלט טאבולה עשיר בטעם

סלט טאבולה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

סלט טאבולה, הידוע גם בשם טאבולה, הוא סלט מזרח תיכוני תוסס ומרענן שכבש את לבם של חובבי אוכל ברחבי העולם. המנה הזו מאזור הלבנט היא חגיגה של מרכיבים טריים וטעמים נועזים. באופן מסורתי, הוא נחשב לסמל של שגשוג ומזל טוב, שהוגש לעתים קרובות באירועים מיוחדים.

 

רשימת רכיבים:

1 כוס בורגול

2 כוסות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

1/4 כוס מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי: 1 מלפפון חתוך לקוביות

אופציונלי: 1/2 כוס גרעיני רימון

שלבי הכנה:

  1. מכינים את הבורגול: שוטפים 1 כוס בורגול במים קרים. מרתיחים 1.5 כוסות מים, מוסיפים את הבורגול, מכסים ומניחים לו לשבת 15-20 דקות עד שהוא סופג את המים. מערבבים אותו במזלג ונותנים לו להתקרר.
  2. קוצצים: קוצצים דק פטרוזיליה טרייה, עלי נענע, בצל ירוק ועגבניות. אם אתם מרגישים הרפתקנים, זרקו פנימה מעט מלפפון חתוך לקוביות לקבלת פריכות נוספת.
  3. מערבבים: בקערה גדולה משלבים את הבורגול המצונן עם הירקות החתוכים ועשבי התיבול.
  4. מכינים רוטב: לטפטף על התערובת שמן זית כתית מעולה ומיץ לימון טרי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים הכל יחד עד לציפוי טוב.
  5. תוספות אופציונליות: לפרץ של מתיקות וצבע, מוסיפים לתערובת גרגרי רימון.
  6. השריה: אפשרו לטעמים להתערבב על ידי מתן לסלט לשבת במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

  • טבולה היא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם; זה מעצמה של חומרים מזינים.
  • עשיר בסיבים מבורגול ועמוס בויטמינים ונוגדי חמצון מעשבי תיבול טריים וירקות, הוא מקדם את בריאות העיכול ומחזק את המערכת החיסונית.
  • שמן הזית מספק שומנים בריאים, בעוד מיץ לימון מוסיף פרץ של ויטמין C.

כמות הכנה:

טוב ל-4 מנות 

זמן הכנה:

30 דקות 

דרגת קושי:

קלה

חלופות למתכונים:

  • לאוכלי כשרות, ודאו שהבורגול שלכם כשר. 
  • החליפו את הנענע בבזיליקום עבור טוויסט עשבוני אחר. 
  • אפשר גם להחליף את הבורגול בקינואה לגרסה ללא גלוטן.

טיפים:

  • טריות היא המפתח: השתמש במרכיבים הטריים ביותר לקבלת הטעם הטוב ביותר. הסוד לטבולה נהדרת טמון באיכות הירקות ועשבי התיבול שלך.
  •   
  • התאימו אישית את המרקם: התאם את יחס הבורגול לירק בהתאם להעדפת המרקם שלך. יש כאלה שאוהבים את זה כבד על הבורגול, בעוד שאחרים מעדיפים תענוג ארוז בירקות.
  • מתלבשים ממש לפני ההגשה: כדי לשמור על פריכות הירקות ועשבי התיבול, הלבישו את הסלט ממש לפני ההגשה.
  • להיות יצירתיים: טאבולה הוא רב תכליתי. התנסו עם עשבי תיבול שונים, הוסיפו עוף בגריל או חומוס לחלבון, או אפילו זרקו פנימה גבינת פטה לטוויסט ים תיכוני.

תהנו מהפרץ הזה של רעננות מזרח תיכונית היישר מהמטבח שלכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות